Smažený kapr
...štědrovečerní večeři si můžete dát i lososa nebo pstruha či jinou rybu, avšak kapr je tradiční jídlo. ...
Smažený pstruh jak ho dělal můj taťka recept
Vezmeme pstruha, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, odšupinujeme a posolíme z obou stran i zevnitř. Pokmínujeme celým kmínem a pokapeme citronem. Necháme odležet asi půl hodinky. Poté obalíme v hladké mouce, trošku oklepeme mouku a vkládáme do rozpáleného tuku (Do tuku proti přepálení vkládám kouse
Podobné recepty jako Smažený pstruh jak ho dělal můj taťka
Gravlax – marinovaný losos
Delikátní marinovaný losos je oblíbenou skandinávskou pochoutkou. U nás je obvyklá spíše uzená varianta, ale pokud máte tuhle chuťovku rádi, určitě doma zkuste připravit marinovaného lososa.
Podobné recepty jako Gravlax – marinovaný losos