Kategorie receptů
Naše recepty seřazené podle data přidání
Langoše bez kynutí, bez droždí
Langoše bez kynutí, bez droždí jsou velmi jednoduchou a rychlou pochoutkou. Dochutit je můžete kečupem a sýrem, ale třeb...
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou můžete doplnit dušenou rýží, vařenými bramborami, nebo bramborovými noky. Podle své chut...
Vejce na tvrdo
Na hniličko, na měkko, na tvrdo… Vejce se dá připravit mnoha způsoby a záleží jen na tom, na co máme momentálně chuť. Prv...
Mascarpone krém do dortů
Mascarpone krém do dortů je rychlý a velmi jednoduchý. Hodí se jak do dortů, tak i třeba do ovocných pohárů....
Kuřecí čína
Drůbeží maso je chutné a zároveň dietní, protože obsahuje málo tuku. Skvěle se hodí pro přípravu rychlých pokrmů a “čína”...
Vepřové maso s těstovinami
Těstoviny miluji na všechny možné způsoby - ať už jde o zeleninové nebo masové varianty. Tento recept je velmi snadný, zv...
Hrníčková buchta bez vajec
Hrníčková buchta bez vajec je tak jednoduchá, že ji dokáže upéct úplně každý. A rozhodně za to upečení stojí....
Bramborové šišky se sýrem
Bramborové šišky se sýrem můžeme podávat s čerstvými zeleninovými saláty. Také jsou výborné s dušenou zeleninou (napříkla...
Mrkvovo-pastiňákový krém
Lahodný smetanový krém, který bude milovat celá vaše rodina. Vychutnejte si tuto jemnou oranžovou polévku s dvojí dávkou ...
Hrachovo-jablečná polévka s mátou a křupavými slaninovými krutony
Luxusní polévka, která svou barvou jasně říká, jak moc je zdravá. Vyzkoušejte tuto netradiční kombinaci s jablkem a křupa...
Omáčka na špagety
Jedny z nejoblíbenějších těstovin - špagety, chutnají skvěle i jen se sýrem a kečupem. Kdo by je však rád povýšil na vyšš...
Rizoto
Tento rýžový pokrm je velmi vděčný. Přísady do něj můžete zvolit podle toho, co zrovna “dům dal” a recept si upravit. Rýž...
Hrachová kaše od Pohlreicha
Luštěnina hrách je bohatý na kvalitní bílkoviny a dříve tvořil základ jídelníčku. Dnes se k této potravině v kuchyni post...
Pečené vepřové koleno
Vepřové koleno je kalorická bomba, a proto se hodí zejména k chladnějšímu počasí. Když je udělané na pivě, odolá této čes...
Kuřecí čína
Kuřecí čína je pikantní směs kuřecího masa, zeleniny a hub. Klasicky ji podáváme nejlépe s dušenou rýží....
Rumový koláč s jablky
Rumový koláč s jablky voní, a chutná hlavně po jablkách. Netradiční moučník k odpolední kávě. ...
Mražený listový špenát
Mražený listový špenát je hodně zdravá zeleninová příloha, a navíc rychle hotová. Místo mléka můžeme použít i sladkou sme...
Ořechová bábovka s jablky
Ořechová bábovka s jablky je vláčná a voní ořechy a rozinkami. K nedělní odpolední kávě, nebo ke sváteční snídani s čajem...
Bábovka (hrníčková, olejová)
Bábovka (hrníčková, olejová) je vláčná a má spoustu variant podle druhu přísad. Mohou to být nasekané oříšky nebo mandle,...
Řapíkatý celer
Řapíkatý celer je u nás trochu nedoceněná chutná zelenina. Můžeme ho dusit, zapékat, připravovat jako přílohu k masu nebo...
Marináda na krkovici
Marináda na krkovici nebo i na jiný druh masa, je důležitou součástí vašeho grilování nebo pečení. I na ní záleží jak bud...
Pohlreich růžičková kapusta
Tato brukvovitá zelenina má spoustu předností, a proto je škoda, že je v českých domácnostech tak často opomíjena. Růžičk...
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha je jemné lahodné maso, kterým můžeme naplnit třeba ciabattu. Nebo si vybereme něj...
Dresing na kebab
Dresing na kebab je pikantní a místo petrželky klidně použijte jiné zelené bylinky podle vaší chuti. Třeba s koprem bude ...
Rybízová omáčka se smetanou
Rybízová omáčka se smetanou je další verze skvělé omáčky připravené z čerstvého bobulovitého ovoce....
Okurková omáčka 2
Trochu netradiční či méně známá omáčka z okurek je fantastickou volbou pro letní horké dny....
Krém z tvarohu a zakysané smetany
Krém z tvarohu a zakysané smetany se strouhaným kokosem je ideální náplní do lehkých ovocných dortů. Například s kakaový...
Buchta s banánem a tvarohem
Buchta s banánem a tvarohem je báječný slavnostní moučník po kterém se jen zapráší. Konečné zdobení polevou nebo šlehačko...
Banánový koláč bez lepku
Banánový koláč bez lepku voní mandlemi a banány. Ke kávě nebo k čaji lehký zákusek....
Jednoduchý salát z brambor
Jednoduchý salát z brambor můžeme podávat s grilovaným nebo pečeným masem. Je to rychlá a pikantní příloha....
Hovězí váleček
Hovězí váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z mnoha způsobů ja...
Hovězí přední
Hovězí přední se dá připravit mnoha různými způsoby. Také podle tohoto receptu....
Cuketová buchta
Sezona cuket sice vrcholí v letním období, ale tato sympatická zelenina, je v obchodech k dostání celoročně. Buchta připr...
Rybízová omáčka s vínem
Rybízová omáčka s vínem se hodí jak ke sladkým jídlům, tak k masu, zejména zvěřině. Tento recept je považován za základní...
Okurková omáčka
Okurková omáčka a její recept patří ke klasickým českým omáčkám, které jako spolehlivá příloha fungují například ke knedl...
Rajská omáčka
Rajská omáčka je prostě rajská omáčka a její recept patří k tomu nejopečovávanějšímu v soukromých kuchařkách....
Angreštová omáčka
Angreštová omáčka pochází z polské kuchyně a výborně pasuje hlavně k drůbežímu masu a vařenému masu. Tady je recept....
Hruškový koláč
Rychlý, jednoduchý a šťavnatý - přesně takový je hruškový koláč upečený podle tohoto receptu. Hotový je za chvilku a ocen...
Pohlreich sekaná
Upéct chutnou sekanou může být někdy trochu oříšek, proto jsem se nechala inspirovat radami šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha ...
Dresing na kebab
Pokrm zvaný kebab, tedy grilované maso podávané se zeleninou, omáčkami, nejčastěji zabalené v pita chlebu či tortille, m...
Karbanátky
Tento pokrm se dá snadno obměňovat. Milovníci bohaté masové chuti mohou k ingrediencím přihodit na kostičky nakrájenou, o...
Hovězí krk
Hovězí krk pečený s kořenovou zeleninou bude nejlepší s brambory nebo s bramborovou kaší. Ale ani rýže není špatnou volb...
Dančí medailonky
Maso z daňka je velmi chutné a oproti jelenímu je jemnější, ale za to o něco tučnější. U jelenovité zvěře všeobecně platí...
Řapíkatý celer
Tento druh celeru je křehoučký a jeho chuť a vůně je mnohem jemnější než u běžného celeru. U řapíkaté varianty platí, že ...
Brambory grenaille
Označení Grenaille nesou brambory menší než 28 mm. Tento druh je oblíbený zejména ve francouzské kuchyni a ze země galské...
Drožďová pomazánka na topinky
Drožďová pomazánka na topinky je zdravá a pikantní. Můžete ji namazat na opečené topinku, na jednohubky nebo na chlebíčky...
Brokolice s bramborami, klobásou a parmezánem
Brokolice s bramborami, klobásou a parmezánem je jídlo, které upečete v zapékací míse nebo pekáčku a můžete servírovat do...
Svěží lehký koláč
Svěží lehký koláč je skvělý, lehce nakyslý moučník. K odpolední kávě nebo čaji jako stvořený....
Rychlá polévka s rýží
Rychlá polévka s rýží bude hotová během 30 minut. Je zdravá a plná zeleniny, s čerstvým pečivem nahradí i lehkou večeři...