Meruňkové knedlíky
Meruňkové knedlíky ze špaldové mouky jsou trochu netradiční, ale chutnají výborně. Jen jich raději uvařte dost, jen se po...
Halušky
Halušky se smetanou a brynzou jsou opravdová pochoutka. A přitom jsou tak jednoduché. Pokud máte speciální cedník, protl...
Kari z červené čočky
Luštěniny jsou pro tělo velmi prospěšné, ale ne každý je s nimi kamarád. Po konzumaci čočky i hrachu se totiž často objev...
Houbové smetanové rizoto
Houbové rizoto je prostě jedinečné. Vyzkoušejte tento recept, kde je zjemněné smetanou a doplněné čerstvými bylinkami, kt...
Houbový kuba
Houbový kuba je staročeské jídlo, které se nejčastěji připravovalo na Vánoce (ze sušených hub). Je to veliká pochoutka, o...
Langoše bez kynutí
Do klasického receptu na kynuté langošové těsto se přidávají kvasnice a brambory. Jak si ale poradit v situaci, kdy vás t...
Noky v rajčatovém vývaru
Noky v rajčatovém vývaru jsou pro zimní měsíce dostatečně lehké a plné, ale i dostatečně teplé pro chladné dny. Problém s...
Langoše
Kynutá placka smažená v oleji, to je langoš! Tento pokrm pochází z Maďarska a u nás si získal popularitu hlavně díky stán...
Pravé italské parmazánové rizoto
Každý z nás, co někdy pokoušel zdánlivě jednoduchý recept na klasické rizoto, tedy tradiční severoitalský rýžový pokrm, n...
Fazole nakyselo na smetaně
Fazole nakyselo na smetaně můžeme podávat s houskovým knedlíkem. Někdo je ale má raději s vařenými bramborami a natvrdo u...
Křupavá zelenina v tempuře
Připravte si sezónní zeleninu v tempuře. Křupavé těstíčko si doslova zamilujete stejně jako Japonci, kteří ho povýšili na...
Houbové rizoto
Houbové rizoto chutná nejlépe z čerstvě nasbíraných hub. V houbařské sezóně na něj proto nezapomeňte....
Koprová omáčka s vařenými vejci
Koprová omáčka s vařenými vejci je dobrá s vařenými brambory, nebo i s houskovými knedlíky. A chutnat nám bude třeba i s ...
Indické zeleninové Sabdží
Pokud jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. Můžete na něj použít veškerou sezónní...
Brokolicové karbanátky
Brokolicové karbanátky upečte těm, kdo se obejdou bez masa. Přidejte pečené brambory a oblíbený dip. Báječný zeleninový o...
Houbová omeleta
Houbová omeleta pečená v troubě voní kořením a především čerstvými houbami. Nejlepší bude z houbové směsi různých hub....
Grilovaná zelenina
Období hlavní sklizně zeleniny je v plném proudu, je proto více než vhodné si udělat skvělé jídlo, které můžete použít ja...
Pečená zelenina
Lehký oběd, kterým si určitě postavu nezkazíte. Ti, co mají rádi zeleninová jídla si určitě pochutnají. Je to zeleninov...
Tvarůžkové karbanátky
Tvarůžkové karbanátky jsou pikantní a budou chutnat třeba s bramborovou kaší politou máslem....
Švestkové taštičky
Švestkové taštičky posypané opraženou sladkou strouhankou a polité máslem, to je pochoutka hlavně pro milovníky sladkých ...
Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí
Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí je jídlo, které bude chutnat nejen vegetariánům. ...
Cizrnová sekaná
Cizrnová sekaná bude určitě chutnat nejen vegetariánům. Trochu odlehčení od masa prospěje občas každému, ne?...
Zapečený květák v zeleninové omáčce
Zapečený květák v zeleninové omáčce je tak dobré zeleninové jídlo, že se vám po mase ani nezasteskne. Čerstvě uvařené bra...
Francouzský recept na zapečený sýr
Původní francouzská receptura pracovala s originálním francouzským sýrem s bílou plísní na povrchu o hmotnosti 450 g. Sýr...
Hummus
Hummus s naloženou paprikou je trochu jiný, než ten klasický originální, ale pochutnáte si na něm určitě....
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami pro děti a milovníky sladkých jídel. Místo meruněk můžete použít i jiné ovoce, třeba švestky, ja...
Rychlé meruňkové knedlíky
Rychlé meruňkové knedlíky z tvarohu jsou tak snadné, že je zvládne i nezkušený kuchař. Svěží ...
Květákové řízečky
Květákové řízečky, hranolky nebo bramborová kaše, a k tomu třeba ještě oblíbený dip nebo klasickou tatarskou omáčku. Rych...
Pečený květák v jogurtové marinádě
Pečený květák v jogurtové marinádě chutná jinak, než ten klasický obalovaný a smažený. Stojí to za vyzkoušení....
Smažený sýr
Smažený sýr obalený v těstíčku a strouhance je klasika, bez níž by se česká kuchyně asi neobešla. Takzvaný “smažák” je k ...
Bramborové placky se sýrem
Bramborové placky se sýrem pečené na plechu v troubě a posypané smaženou cibulkou , budou skvělé třeba se zelným saláte...
Mrkvové karbanátky
Mrkvové karbanátky s cuketou a s oblíbeným dipem jsou skvělou pochoutkou nejen pro vegetariány. Nebo mohou být přílohou...
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě i s bramborami a žampiony je příloha k masům, ale i samostatné hlavní jídlo. Navíc k vaření v to...
Cuketová omeleta se sýrem
Cuketová omeleta se sýrem s vařenými bramborami politými rozpuštěným máslem, je lahůdka nejen pro vegetariány. ...
Žemlovka
Žemlovka, neboli žemlový nákyp, to je jídlo, které nám možná připomene dětství. Nicméně tenhle chutný pokrm si uděláme i ...
Nadýchané noky se sýrem
Nadýchané noky se sýrem budou chutnat i samotné. Ale když k nim přidáte salát z čerstvé zeleniny, uděláte také dobře....
Dušené žampiony
Dušené žampiony voní česnekem a bylinkami. S čerstvým pečivem, s vařenými bramborami nebo jako příloha k masu....
Květákové hrudky
Květákové hrudky pečené v troubě, podávané s nějakým dobrým dipem nebo s bramborovou kaší politou máslem, to je dobrota....
Rýžová kaše s čokoládou
Rýžová kaše s čokoládou je rychlá pochoutka hlavně pro ty, kdo mají rádi sladká jídla. Jen pár ingrediencí a jednoduché v...
Špenátové lasagne
Vegetariánské, nízkokalorické a velmi chutné. I tak lze definovat pokrm připravený podle tohoto receptu - lasagne se špen...
Taštičky z listového těsta s houbovou náplní
Listové těsto je při přípravě rychlých slaných předkrmů velmi vděčné. Obzvlášť tehdy, když zvolíte mražené nebo již vyvál...
Toasty s houbami
Když se houbařská sezona naplno rozjede, hrají v kuchyni prim recepty z těchto darů lesa. Co ještě z hub vytvořit? Pokud ...
Smažené bramborové krokety
Smažené bramborové krokety jako příloha k masu, nebo jako samostatné jídlo s oblíbeným dipem. Také je můžete doplnit čers...
Zeleninové kari s červenou čočkou
Indická kuchyně má velmi dlouhou tradici a charakterizují ji ostřejší a výrazně kořeněné pokrmy. Mezi oblíbená indická jí...
Zapečená brokolice s brambory
Zapečená brokolice s brambory je jídlo připravené v jedné míse. Bez masa, s delikátní chutí a vůní. ...
Smetanové brambory se špenátem
Smetanové brambory se špenátem připravíte velmi snadno a je to vážně pochoutka. Vyzkoušejte je....
Teplý čočkový salát se žampiony
Teplý čočkový salát se žampiony je samostatné jídlo. Můžete ho ale také použít jako výbornou přílohu k pečeným nebo grilo...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Vařené brambory s křenovou omáčkou
Vařené brambory s křenovou omáčkou jsou jednoduchým a lehkým jídlem. A opravdu si pochutnáte....