Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Buřtguláš na pivě
Buřtguláš na pivě bude chutnat s čerstvým chlebem. Je to rychlá a sytá svačinka nebo večeře....
Biftek pečený v alobalu
Bifteky pečené v alobalu jsou lahodné, křehké a voní sýrem. Použít můžete sýr ementál,gouda, eidam, podle vlastní chuti....
Buřtguláš na pivě
Buřtguláš na pivě podáváme většinou s čerstvým pečivem. Ale ani rýže nebo houskové knedlíky nejsou špatnou volbou....
Kuřecí řízek s parmezánem
Kuřecí řízek s parmezánem společně s vařenými brambory a míchaným zeleninovým salátem je komfortní oběd, na kterém si poc...
Biftek s vejci
Biftek s vejci podávejte s opečenými brambory nebo s hranolky. Vhodnou přílohou budou i sezónní zeleninové saláty....
Biftek s bylinkovým máslem na grilu
Biftek s bylinkovým máslem na grilu si připravíte v pěkném počasí třeba na zahradě. Přílohu můžete volit mezi opečenými b...
Grilovaný pstruh
Grilovaný pstruh je jednoduché, rychlé a lehké jídlo. Pro grilovací sezónu na zahradě jako stvořené. Ale stejně tak nám b...
Plněná sekaná
Plněná sekaná bude nejlepší s bramborovou kaší politou máslem. A další možnost jsou vařené brambory nebo bramborový salát...
Krůtí guláš
Krůtí guláš podávejte třeba s vařenými bramborami. S dušenou rýží bude také báječně chutnat. Ale klidně k němu předložte ...
Krůtí sekaná
Na chalupu, na odpočinkový víkend se hodí jídlo, které můžeme jíst za tepla i za studena. Proč si neupéct krůtí sekan...
Maďarský guláš
Maďarský guláš je pěkně pikantní. Podávat ho můžeme s pečivem nebo s houskovým knedlíkem....
Kuřecí karbanátky
Kuřecí karbanátky jsou výborné a podáváme je nejčastěji s bramborovou kaší. Místo kuřete můžeme použít stejným způsobem...
Karbanátky z mletého masa
Karbanátky z mletého masa hovězího i vepřového mají výbornou chuť ještě umocněnou vybraným kořením. Podáváme je třeba s b...
Hovězí guláš z kližky
Hovězí guláš z kližky je jídlo, které vždycky přijde k chuti. Jedna z gulášových variant, která je obzvlášť chutná....
Gulášek z vepřového masa
Co si v sychravém počasí uvařit? Co takový dobrý gulášek? Milovníci masa zajásají. A druhý den je ještě lepší....
Kuřecí stehna se zeleninou
Kuřecí stehna se zeleninou podávejte s vařenými bramborami, ale třeba i s těstovinami. To už je na vás....
Vepřové kotlety na žampionech
Vepřové kotlety na žampionech a bramborová kaše nebo šťouchané brambory. Jednoduchý recept a výsledkem je vynikající chu...
Holandský řízek
Holandský řízek je velmi oblíbený, zejména u dětí. Nejlépe s bramborovou kaší a kyselou okurkou....
Kuřecí stehenní řízky se zeleninou
Kuřecí stehenní řízky se zeleninou pečené v troubě v alobalu jsou křehoučké a voňavé po bylinkách. Maso i příloha v jedn...
Kapustové závitky
Kapustové závitky s mletým kuřecím masem, dušené v rajčatové omáčce, můžete podávat s bramborem, knedlíkem nebo i s rýží....
Uzenky na pivě
Uzenky na pivě jsou krásně pikantní a pro milovníky uzenin to bude pochoutka. Jako příloha úplně postačí čerstvé pečivo. ...
Kuřecí nugetky
Kuřecí nugetky s bramborovou kaší budou chutnat dětem i dospělým, ale můžeme k nim podávat i hranolky s oblíbeným dipem. ...
Medailonky v hořčičné omáčce
Medailonky v hořčičné omáčce jsou jemné a pikantní zároveň. Třeba k bramborám pečeným v troubě....
Zapečená žemle se sýrem
Zapečená žemle se sýrem je rychlá a všemi oblíbená večeře. Radši jich udělejte víc. Koření vyberte podle vlastní chuti, ...
Křupavé kuřecí hranolky
Křupavé kuřecí hranolky s oblíbeným dipem budou vítaným zpestřením vašeho pohoštění. A když k nim uvaříte bramborovou kaš...
Vepřové kotlety se žampiony
Vepřové kotlety se žampiony připraví i kuchař začátečník. Jako příloha se hodí dušená rýže, vařené brambory. ...
Hovězí ragú
Hovězí ragú vařené s dobrým červeným vínem, podávané s čerstvým pečivem je opravdu pochoutka pro labužníky. ...
Zapečené zelné závitky
Zapečené zelné závitky s čerstvě uvařenými bramborami budou všem chutnat. Jednoduché klasické jídlo, které uvaří i kuchař...
Rizoto s kuřecím masem
Rizoto s kuřecím masem a spoustou zeleniny je výborné jídlo z jednoho pekáčku. Klasika, která neomrzí....
Špíz z vepřové panenky
Špíz z vepřové panenky je rychlé a šťavnaté jídlo, ke kterému si můžete uvařit bramborovou kaší, nebo třeba jen namíchat ...
Vepřové kostky v zeleninové omáčce
Vepřové kostky v zeleninové omáčce budou skvělé s rýží nebo s brambory. Maso vyberte podle chuti, my jsme použili krkovič...
Vepřové maso na pivu se zelím
Vepřové maso na pivu společně pečené se zelím je šťavnaté a voňavé kořením. K němu třeba bramborový knedlík?...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Trhané kuřecí maso s kuskusem
Trhané kuřecí maso s kuskusem vám bude určitě chutnat. Voní bylinkami , které si můžete zvolit podle chuti....
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Rýžové nudle v omáčce
Rýžové nudle v omáčce s kuřecím masem, se zeleninou a smetanou voní bylinkami. Rychlé a jednoduché jídlo....
Sekaná s dýní
Kombinace mletého masa a dýně je zajímavá a sekaná je vděčným pokrmem, na němž nejde skoro nic zkazit. Na podzim, kdy býv...
Živáňská pečeně
Živáňská pečeně s hranolky nebo s pečenými brambory bude všem jistě chutnat. Navíc to nedá moc práce a kromě trouby můžet...
Čevabčiči
Tento masový pokrm je složením podobný karbanátku a dříve šlo o klasiku, která nechyběla skoro na žádném restauračním jíd...
Tatarák
Tatarák, jinak tatarský biftek, připravujeme z hovězí svíčkové. Počet dalších dochucovadel i jejich množství se může mali...
Selská omeleta
Pokrmy z vajec jsou vděčné a omeletu lze podávat jako svačinu i hlavní jídlo. Její selská varianta s bramborem a slaninou...
Řízek z hovězího roštěnce
Řízek z hovězího roštěnce je pikantní a podávat ho můžete s přílohami na které jste zvyklí. Brambory, kaše, hranolky, duš...
Smažený řízek s parmezánem
Smažený řízek s parmezánem má trochu jinou chuť, než když použijete jen strouhanku. Tuto obalovací směs se sýrem můžete ...
Smažený řízek plněný houbami
Smažený řízek plněný houbami podávejte s vařenými brambory. Vepřový řízek trochu jinak bude jistě příjemným překvapením....
Vepřový řízek po italsku
Vepřový řízek po italsku podávejte s pečenými nebo smaženými brambory. Také se hodí zeleninový salát z čerstvé zeleniny....
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek je z jemného telecího masa. S telecím masem pracujte jemně, při smažení řízky nepropichujte....
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně bude nejlepší s houskovým knedlíkem. Podle tohoto receptu se vám určitě podaří připravit oblíbenou o...
Steak, steak, steak!
Léto bez steaku je jako ryba bez vody, nemyslíte? Udělat si svůj první domácí steak je jako první milování – chce to odva...