Bramborové knedlíky od babičky
Bramborové knedlíky od babičky, připravené k pečené huse nebo kachně, jsou prostě nenahraditelné. Milujeme je samozřejmě ...
Salát Coleslaw
Salát Coleslaw je skvělý zelný salát, který můžete znát například z Fastfoodu KFC. Nakrájíme zelí na tenké plátky. ...
Bramborový knedlík
Dobře uvařené bramborové knedlíky jsou chloubou každé kuchařky. Je to skvělá příloha pro různě připravená masa a napříkl...
Noky
Jakou netradiční přílohu si vybrat k hotovému jídlu? Zkuste noky. Jsou hned hotové a velmi dobré. ...
Špenát
Špenát je velmi oblíbenou přílohou hlavně k pečeným masům. K její přípravě můžeme použít nejen ten mražený, ale i čerstvý...
Rybíz ala brusinky
Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené br...
Domácí bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky všichni milujeme. Jako příloha k uzeným a pečeným masům jsou nejlepší. Pečenou kachnu nebo hus...
Bramborové noky
Bramborové noky můžeme jen osmažit na másle a podávat se smaženou cibulkou. Nebo jsou výborné jako příloha k rajské, nebo...
Hranolky s rozmarýnem
Hranolky s rozmarýnem jsou svou chutí trochu netradiční, ale rozhodně je vyzkoušejte. A k tomu třeba ten kečup nebo nějak...
Bramborové plátky pečené s cibulí
Bramborové plátky pečené s cibulí můžeme připravit jako skvělou přílohu k masu. Ať už maso grilujeme, pečeme nebo vaříme,...
Sýrové vdolky
Sýrové vdolky jsou pikantní, vláčné pečivo. Jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k zeleninovým mísám či salátům si je...
Perfektní pečené brambory
Perfektní pečené brambory se hodí jako skvělá příloha k masu. Nebo k nim můžeme podávat dušenou sezónní zeleninu a budeme...
Jemný smetanový špenát
Jemný smetanový špenát je skvělou přílohou hlavně k pečeným masům. Lahodné a chutné zeleninové jídlo, podávané třeba s br...
Hummus
Hummus je zdravé a poslední dobou velmi populární jídlo v celém světě. Jeho chuť můžeme pozměnit přidáním dalších přísad,...
Česneková bramborová kaše
Česneková bramborová kaše je skvělou variantou této bramborové přílohy. Chuť a vůně pečeného česneku určitě zalahodí naši...
Bramborová kaše
Bramborová kaše je klasická a oblíbená příloha z brambor. Ke smaženým, pečeným a dušeným masům je bezkonkurenční. Bram...
Pečené artyčoky s perlovými cibulkami
Pečené artyčoky s perlovými cibulkami jsou skvělou přílohou. Rychle je připravíme v troubě, kde můžeme zároveň péci maso...
Plněné papriky s quinoa
Plněné papriky s quinoa jsou zajímavé svou neobvyklou chutí. Quinoa se sice používá jako obilovina, ale obilovina to vlas...
Pikantní zelí
Pikantní zelí se šunkou je ideální příloha k pečenému masu. Jídlo můžeme doplnit houskovými knedlíky a pochutnáme si zna...
Rajčatový salát se zakysanou smetanou
Rajčatový salát se zakysanou smetanou je zdravé lehké jídlo, které můžeme připravit třeba k večeři. Podáváme s čerstvým c...
Bramborové placky
Bramborové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo je můžeme se škvarky či s dušeným špenátem předložit jako hla...
Kulaté bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině. Vychladlé brambory...
Hrnkové houskové knedlíky
Houskové knedlíky patří k české kuchyni. Můžeme si je připravit mnoha způsoby....
Celestýnské nudle
Celestýnské nudle jsou klasická polévková zavářka. Pokud chceme vývar ozvláštnit, nepřidáme koupené nudle, ale přidáme do...
Francouzská bageta
Křupavá francouzská bageta je výbornou přílohou sama o sobě. Stejně tak ji ale můžeme promazat máslem a naplnit tím co má...
Pečené (americké) brambory
Pečené (americké) brambory se hodí jako příloha k masovým jídlům, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovými saláty, nebo...
Bramborák s cuketou pečený v troubě
Bramborák s cuketou pečený v troubě je tím, že ho nesmažíme na oleji, rozhodně zdravější a dietnější jídlo. Je to oblíben...
Houskový knedlík
Klasická česká příloha jídel s omáčkou či sosem. Prřipravíme si mísu, ve které smícháme housku nakrájenou na malé kost...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Domácí chléb
Domácí chléb si upečeme snadno doma v troubě. Nejlépe chutná samostatně, čerstvě upečený, s dobrým máslem nebo sádlem, s ...
Čočkový salát
Čočkový salát můžeme připravit na mnoho způsobů. Ten náš je jen jednou z mnoha možností jak připravit zdravé a chutné luš...
Bramborová kaše se slaninou
Bramborová kaše se slaninou je jedinečná a neobvyklá příloha. Můžeme ji ale připravit i jako hlavní jídlo a doplnit třeba...
Čínské zelí se zázvorem
Čínské zelí se zázvorem je velmi zdravý salát plný vitamínů. Podáváme ho jako přílohu k různým masům. Když ho smícháme se...
Česká domácí bageta
Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo jak...
Chlupaté knedlíky
Chlupaté knedlíky mohou s úspěchem nahradit klasické knedlíky bramborové. Vhodně totiž doplňují všechna pečená masa. Pro...
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Čapátí
Čapátí jsou tradiční indické placky, které se podávají jako příloha k hlavnímu chodu. Indové jedí rukama a placku používa...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Zelí z cukety
Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, neb...
Thajská rýže s brokolicí a rajčaty
Jako lehké a zdravé hlavní jídlo se hodí thajská rýže s brokolicí a rajčaty. Stejně tak můžeme tento voňavý pokrm použít ...
Salát z čerstvého špenátu
Čerstvé zeleninové saláty ze sezónní zeleniny jsou oblíbeným jídlem nebo přílohou. Salát z čerstvého špenátu je jedním z...
Španělská rýže
Španělská rýže je v podstatě rýžový pilaf, s příchutí jihozápadu. Pro její přípravu musíme rýži nejprve na půl hodiny nam...
Hráškové pyré
Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako ...
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory jsou skvělou přílohou třeba k pečeným masům. Dají se ale jíst klidně i samotné. Můžeme do nich zamícha...
Bramborovo-česnekový knedlík
Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke...
Domácí kečup
Pokud máte hodně rajčat, a nevíte co s nimi dělat, zkuste domácí kečup. Konzistence je stejná jako ten kupovaný, ale chut...
Houskový knedlík
Uvařit domácí houskový knedlík není nic složitého. Nevěříte? Nebojte se a vyzkoušejte! ...
Tzatziki
Začneme tím, že si nahrubo nastrouháme oloupanou okurku. Z té pak vymačkáme všechnu přebytečnou šťávu. Nadrobno si naseká...
Dušený špenát
Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlík...