Přílohy

V české kuchyni přílohy kralují. Chcete učinit přítrž rozvařeným knedlíkům nebo nedochuceným bramborám? Čtěte dál. Nebo si naopak myslíte, že příloh už bylo opravdu až až? Přesvědčíme vás, že i tato složka vašeho jídelníčku se dá pojmout odlehčeně a zdravě. V této roli se nám představí rovněž zelenina.

Salát Coleslaw

Salát Coleslaw

Salát Coleslaw je skvělý zelný salát, který můžete znát například z Fastfoodu KFC. Nakrájíme zelí na tenké plátky. ...

Noky

Noky

Jakou netradiční přílohu si vybrat k hotovému jídlu? Zkuste noky. Jsou hned hotové a velmi dobré. ...

Bramborový knedlík

Bramborový knedlík

Dobře uvařené bramborové knedlíky jsou chloubou každé kuchařky. Skvělá příloha pro různě připravená masa a omáčky....

Špenát

Špenát

Špenát je velmi oblíbenou přílohou hlavně k pečeným masům. K její přípravě můžeme použít nejen mražený, ale i čerstvý....

Rajčatový salát se zakysanou smetanou

Rajčatový salát se zakysanou smetanou

Rajčatový salát se zakysanou smetanou je zdravé lehké jídlo, které můžeme připravit třeba k večeři. Podáváme s čerstvým ...

Květákové placičky

Květákové placičky

Květákové placičky poslouží jako výborná chuťovka nebo rychlá večeře. Květák uvaříme v osolené vodě aby změkl. Poté n...

Bramborové placky

Bramborové placky

Bramborové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo je můžeme se škvarky či s dušeným špenátem předložit jako hl...

Kulaté bramborové knedlíky

Kulaté bramborové knedlíky

Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině. Vychladlé brambor...

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle jsou klasická polévková zavářka. Pokud chceme vývar ozvláštnit, nepřidáme koupené nudle, ale přidáme d...

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Křupavá francouzská bageta je výbornou přílohou sama o sobě. Stejně tak ji ale můžeme promazat máslem a naplnit tím co m...

Domácí bramborové knedlíky

Domácí bramborové knedlíky

Domácí bramborové knedlíky všichni milujeme. Jako příloha k uzeným a pečeným masům jsou nejlepší. Pečenou kachnu nebo hu...

Bramborák s cuketou pečený v troubě

Bramborák s cuketou pečený v troubě

Bramborák s cuketou pečený v troubě je tím, že ho nesmažíme na oleji, rozhodně zdravější a dietnější jídlo. Je to oblíbe...

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Klasická česká příloha jídel s omáčkou či sosem. Prřipravíme si mísu, ve které smícháme housku nakrájenou na malé kos...

Dušené zelí

Dušené zelí

Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušené...

Domácí chléb

Domácí chléb

Domácí chléb si upečeme snadno doma v troubě. Nejlépe chutná samostatně, čerstvě upečený, s dobrým máslem nebo sádlem, s...

Zelí z cukety

Zelí z cukety

Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, ne...

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Uvařit domácí houskový knedlík není nic složitého. Nevěříte? Nebojte se a vyzkoušejte! ...

Bramborové noky

Bramborové noky

Bramborové noky můžeme jen osmažit na másle a podávat se smaženou cibulkou. Nebo jsou výborné jako příloha k rajské, neb...

Sýrové vdolky

Sýrové vdolky

Sýrové vdolky jsou pikantní, vláčné pečivo. Jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k zeleninovým mísám či salátům si j...

Hummus

Hummus

Hummus je zdravé a poslední dobou velmi populární jídlo v celém světě. Jeho chuť můžeme pozměnit přidáním dalších přísad...

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

Tento špenát má výraznější chuť než klasický. Je to vitamínová bomba nadupaná minerály. Medvědí česnek je také považován...

Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky mohou s úspěchem nahradit klasické knedlíky bramborové. Vhodně totiž doplňují všechna pečená masa. Pr...

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory jsou skvělou přílohou třeba k pečeným masům. Dají se ale jíst klidně i samotné. Můžeme do nich zamích...

Bramborovo-česnekový knedlík

Bramborovo-česnekový knedlík

Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný k...

Guacamole

Guacamole

Guacamole je skvělý jednoduchý recept na klasický mexický dip(omáčku). Rychle se připravuje a jde dobře s nachos chipsam...

Domácí kečup

Domácí kečup

Pokud máte hodně rajčat, a nevíte co s nimi dělat, zkuste domácí kečup. Konzistence je stejná jako ten kupovaný, ale chu...

Čínské zelí se zázvorem

Čínské zelí se zázvorem

Čínské zelí se zázvorem je velmi zdravý salát plný vitamínů. Podáváme ho jako přílohu k různým masům. Když ho smícháme s...

Pečené (americké) brambory

Pečené (americké) brambory

Pečené (americké) brambory se hodí jako příloha k masovým jídlům, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovými saláty, neb...

Dresink se sojovou omáčkou a česnekem

Dresink se sojovou omáčkou a česnekem

Dresink se sojovou omáčkou a česnekem nejčastěji použijeme na přelití masových jídel. Před podáním ho vychladíme v ledni...

Bramborová kaše se slaninou

Bramborová kaše se slaninou

Bramborová kaše se slaninou je jedinečná a neobvyklá příloha. Můžeme ji ale připravit i jako hlavní jídlo a doplnit třeb...

Tzatziki

Tzatziki

Začneme tím, že si nahrubo nastrouháme oloupanou okurku. Z té pak vymačkáme všechnu přebytečnou šťávu. Nadrobno si nasek...

Hrnkové houskové knedlíky

Hrnkové houskové knedlíky

Houskové knedlíky patří k české kuchyni. Můžeme si je připravit mnoha způsoby....

Česneková bramborová kaše

Česneková bramborová kaše

Česneková bramborová kaše je skvělou variantou této bramborové přílohy. Chuť a vůně pečeného česneku určitě zalahodí naš...

Čapátí

Čapátí

Čapátí jsou tradiční indické placky, které se podávají jako příloha k hlavnímu chodu. Indové jedí rukama a placku použív...

Bramborové knedlíky od babičky

Bramborové knedlíky od babičky

Bramborové knedlíky od babičky, připravené k pečené huse nebo kachně, jsou prostě nenahraditelné. Milujeme je samozřejmě...

Dušené zelí

Dušené zelí

Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....

Pečené artyčoky  s perlovými cibulkami

Pečené artyčoky s perlovými cibulkami

Pečené artyčoky s perlovými cibulkami jsou skvělou přílohou. Rychle je připravíme v troubě, kde můžeme zároveň péci mas...

Plněné papriky s quinoa

Plněné papriky s quinoa

Plněné papriky s quinoa jsou zajímavé svou neobvyklou chutí. Quinoa se sice používá jako obilovina, ale obilovina to vla...

Čočkový salát

Čočkový salát

Čočkový salát můžeme připravit na mnoho způsobů. Ten náš je jen jednou z mnoha možností jak připravit zdravé a chutné lu...

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Bramborová kaše je klasická a oblíbená příloha z brambor. Ke smaženým, pečeným a dušeným masům je bezkonkurenční. Bra...

Bramborové plátky pečené s cibulí

Bramborové plátky pečené s cibulí

Bramborové plátky pečené s cibulí můžeme připravit jako skvělou přílohu k masu. Ať už maso grilujeme, pečeme nebo vaříme...

Pikantní  zelí

Pikantní zelí

Pikantní zelí se šunkou je ideální příloha k pečenému masu. Jídlo můžeme doplnit houskovými knedlíky a pochutnáme si zn...

Perfektní pečené brambory

Perfektní pečené brambory

Perfektní pečené brambory se hodí jako skvělá příloha k masu. Nebo k nim můžeme podávat dušenou sezónní zeleninu a budem...

Jemný smetanový špenát

Jemný smetanový špenát

Jemný smetanový špenát je skvělou přílohou hlavně k pečeným masům. Lahodné a chutné zeleninové jídlo, podávané třeba s b...

Hranolky s rozmarýnem

Hranolky s rozmarýnem

Hranolky s rozmarýnem jsou svou chutí trochu netradiční, ale rozhodně je vyzkoušejte. A k tomu třeba ten kečup nebo něja...

Rybíz ala brusinky

Rybíz ala brusinky

Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, kde bychom použili naložené brusinky....

Česká domácí bageta

Česká domácí bageta

Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo ja...

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cib...

Thajská rýže s brokolicí a rajčaty

Thajská rýže s brokolicí a rajčaty

Jako lehké a zdravé hlavní jídlo se hodí thajská rýže s brokolicí a rajčaty. Stejně tak můžeme tento voňavý pokrm použít...

Salát z čerstvého špenátu

Salát z čerstvého špenátu

Čerstvé zeleninové saláty ze sezónní zeleniny jsou oblíbeným jídlem nebo přílohou. Salát z čerstvého špenátu je jedním ...

Španělská rýže

Španělská rýže

Španělská rýže je v podstatě rýžový pilaf, s příchutí jihozápadu. Pro její přípravu musíme rýži nejprve na půl hodiny na...

Hráškové pyré

Hráškové pyré

Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako...

Dušený špenát

Dušený špenát

Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlí...

Domácí bramborové lupínky

Domácí bramborové lupínky

Pro nečekanou návštěvu lehce připravíme domácí bramborové lupínky. Podle toho jaké použijeme koření na posypání (třeba m...

Květáková kaše

Květáková kaše

Květák rozebereme na hlavičky a omyjeme. Rozehřejeme si pánev s olejem, na ni dáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ...

Krémové rizoto

Krémové rizoto

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, nadrobno si nakrájíme cibuli. Zbytek zeleniny očistíme a také nakrájíme na malé ko...

Jedinečná mexická rýže

Jedinečná mexická rýže

Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spoj...

Naši partneři

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů