Čočka na kyselo
Čočka na kyselo je jednoduché a levné jídlo, které většinou podáváme s uzeninou, volským okem a kyselou okurkou. Můžeme k...
Ratatouille
Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo. Můžeme ho podávat třeba s opečenými tousty potřenými česnekem. ...
Salát Coleslaw
Salát Coleslaw je skvělý zelný salát, který můžete znát například z Fastfoodu KFC. Nakrájíme zelí na tenké plátky. ...
Bramborák
Bramborák je voňavá bramborová pochoutka, kterou uděláte radost asi každému, kdo miluje česnek. Trochu práce se smažením ...
Cuketová polévka
Cuketová polévka je hustá a sytá, můžeme k ní přidat osmažené krutonky, nebo zavařit nočky. S čerstvý pečivem to bude výb...
Řízky z hub
V houbařské sezóně snadno a rychle připravíme řízky z hub. Jedinečné jídlo nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo s vaře...
Dýňový bramborák
Dýňový bramborák správně ochucený podle vaší chuti, bude výbornou večeří. Můžeme k němu podávat různé saláty z čerstvé ze...
Sušená rajčata v sušičce
Sušená rajčata jsou oblíbenou středomořskou pochoutkou. Pokud máte doma sušičku a velkou úrodu rajčat, snadno a levně si ...
Dýňová marmeláda
Dýňová marmeláda je skvělou pochoutkou, která díky použitým přílohám může mít pokaždé jinou chuť. Místo citronů můžeme po...
Cuketová hořčice
Cuketovou hořčici používáme ke všem druhům hotvého masa, nebo při vaření. Prostě všude tam, kde bychom použili jakoukoliv...
Dýňové čatní
Dýňové čatní použijeme jako přílohu k masům nebo třeba k sýrům. Bude se hodit také jako náplň do sendvičů nebo baget. ...
Dýňové noky
Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou ...
Dýňové máslo
Doma vyrobené dýňové máslo je skvělá pomazánka na čerstvé pečivo. Můžeme ho také přidat do bílého smetanového jogurtu ne...
Dušená mrkev
Dušená mrkev je skromné, ale velmi chutné jídlo. Jako přílohu je nejlepší podávat vařené brambory. Snadno a rychle si ta...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Smažené krokety z brokolice a brambor
Smažené krokety z brokolice a brambor podávané s bramborovou kaší, nebo jen s čerstvými zeleninovými saláty jsou lahůdkou...
Plněná cuketa
Plněná cuketa chutná báječně. Podává se nejlépe horká a jako přílohu můžeme ještě přidat čerstvé pečivo. Cukety dobře ...
Česneková pomazánka
Klasická česká pomazánka na chlebíčky. Bez česnekové pomazánky není žádný pořádný večirek. Nastrouháme si sýr na velmi...
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně jsou báječné jídlo pro toho, kdo nemusí mít pořád maso. Dobře chutnají třeba s houskovými knedlíky, n...
Zapečené cuketové plátky
Zapečené cuketové plátky vpadají trochu jako mini pizza. Jsou pikantní, voní sýrem a jsou zdravější chuťovkou než lecjaké...
Zapečená brokolice s houbami a sýrem
Zapečená brokolice s houbami a sýrem je skvělé jídlo a rozhodně ho zkuste, protože je snadné a rychlé. Můžeme použít také...
Cuketová pomazánka na topinky
Cuketová pomazánka na topinky je snadná a rychle hotová. V sezóně cuket tento recept rozhodně vyzkoušejte. Určitě nebudet...
Zapečená brokolice s cuketou a špenátem
Zapečená brokolice s cuketou a špenátem je chutné zeleninové jídlo. Voní dobrými sýry a podáváme ho horké, může to být bá...
Cuketový nákyp s uzeným masem
Cuketový nákyp s uzeným masem je jídlo pro milovníky zeleniny i masa. V sezóně cuket je to jeden z výborných receptů jak ...
Řízky z patizonu
Řízky z patizonu jsou skvělou variantou pro ty, kdo mají raději zeleninu než maso. Je to jeden z mnoha způsobů jak připra...
Zapečený chřest se šunkou a rajčaty
Zapečený chřest se šunkou a rajčaty voní lákavě a může to být skvělý oběd nebo večeře. Je sytý a jako příloha bude stačit...
Cuketa plněná pikantní směsí
Cuketa plněná pikantní směsí je lahodný a sytý pokrm, který vám dodá potřebnou energii. Takže by to mohla být i skvělá sn...
Francouzská cibulačka
Skvělá Cibulačka na francouzský způsub. Tento recept je na 2 porce. Nejdříve si připravíme chlebové krutony. Nakrájíme...
Krémová zapečená mrkev
Krémová zapečená mrkev je jídlo, které vám bude chutnat, i když zrovna mrkev moc nemusíte. Rozhodně ho vyzkoušejte. Pe...
Cuketa na grilu
Cuketa na grilu je rychlá, pikantní a zdravá. Můžeme ji podávat třeba k pečenému masu, ale chutná i jen s kouskem pečiva...
Zapečené nové brambory s čedarem
Zapečené nové brambory s čedarem je jednoduché a chutné jídlo, připravené pro celou rodinu v jedné zapékací misce. V sezó...
Lilek s parmezánem
Lilek s parmezánem je výborný zeleninový předkrm. Koření, bylinky a hlavně česnek mu dodají ten správný říz. Troubu p...
Nakládané houby se zeleninou
Blížící se houbařská sezóna nás nutí, zamyslet se nad tím, jak a s čím, si své nasbírané houby naložíme. Co třeba se zele...
Cuketa v kari omáčce
Cuketa v kari omáčce je exotické pikantní jídlo, které si možná oblíbíte. Chuť kokosu a zelených kari listů je možná troc...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou mohou být výbornou přílohou k pečeným masům nebo steakům. Také ale nahradí celé jídlo, třeba jako ...
Cuketa plněná kuskusem
Cuketa plněná kuskusem zapečená v troubě je výborné pikantní jídlo. Lehká večeře nebo netradiční předkrm podle tohoto re...
Plněné cukety
Plněné cukety krůtím masem a paprikami jsou lahodné a zdravé jídlo, na kterém si určitě pochutnáte. Ovčí sýr tomuto pokrm...
Kokosové kari
Kokosové kari je pikantní, chutný a zdravý pokrm vhodný i pro vegetariány. Takový skvělý zeleninový guláš. Do velkého ...
Zapečený lilek s rajčaty
Zapečený lilek s rajčaty je skvostné zeleninové jídlo. Chuť lilku se výborně doplňuje s oběma druhy sýra, s kořením i s ...
Pečené brambory
Pečené brambory s čedarem mohou být báječným pohoštěním pro hosty, nebo lehkou teplou večeří. Brambory i se slupkou d...
Zapečená dýně se sýrem
Zapečená dýně se sýrem je báječné jídlo připravené v jedné zapékací míse. Podáváme ho horké, tak nejlépe vynikne pikantn...
Rizoto s máslovou dýní na šalvěji
Rizoto s máslovou dýní na šalvěji rozhodně vyzkoušejte. Je to lehké a zdravé jídlo a obejde se bez masa. Troubu předeh...
Pečené papriky s kapary a mozzarellou
Pečené papriky s kapary a mozzarellou, k tomu křupavý chleba a sklenka vína, to je dobrá volba. K posezení s přáteli, neb...
Bajane s cizrnou
Bajane s cizrnou je provensálský pokrm (odtud francouzský název bajane), který vznikl v jednom hrnci smícháním několika o...
Zapečený špenát s parmezánem
Zapečený špenát s parmezánem s vůní česneku vás určitě naláká. Tohle rychlé a voňavé jídlo navíc dokáže připravit i sebev...
Pečená zelenina s cizrnou, quinoa pestem
Pečená zelenina s cizrnou a pestem je plná bílkovin a výborně chutná. Toto vegetariánské jídlo je velmi zdravé a neuškod...
Kvašáky
Kvašáky, neboli rychlokvašky, jsou okurky naložené v solném nálevu. Mějme na paměti, že na 1 l vody potřebujeme 400 g sol...
Koláč z cukety
Koláč z cukety posypaný nastrouhanými mandlemi je vláčný moučník s báječnou chutí. Příprava je velmi jednoduchá a hotový ...
Plněné papriky na řecký způsob
Plněné papriky na řecký způsob mohou být výtečným předkrmem. Nebo lehkou a zdravou večeří, kterou můžeme ještě doplnit če...
Růžičková kapusta se slaninou
Růžičková kapusta se slaninou je velmi zdravé jídlo, které můžeme podávat jako rychle připravenou přílohu k masům. Tato t...