Oblíbené podkategorie receptů z kategorie Zeleninové
Zeleninové špízy
Zeleninové špízy jsou pro letní grilovací sezónu to pravé. Samotné, nebo také jako příloha ke grilovanému masu. Všechn...
Rajčatový salát se zakysanou smetanou
Rajčatový salát se zakysanou smetanou je zdravé lehké jídlo, které můžeme připravit třeba k večeři. Podáváme s čerstvým c...
Bramborové placky
Bramborové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo je můžeme se škvarky či s dušeným špenátem předložit jako hla...
Květákové karbanátky se sýrem
Květákové karbanátky se sýrem jsou takové křehké a voňavé jarní jídlo. Můžeme k nim uvařit bramborovou kaši, nebo jen uva...
Cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky jsou oblíbeným vegetariánským jídlem. Podávat je můžeme jak teplé, tak i studené. Jako přílohu k tepl...
Ruský boršč
Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borš...
Česnečka
Česnečka je česká tradiční polévka, která nejenže skvěle chutná, ale je vhodná i pro léčbu nachlazení nebo kocoviny. C...
Pórková polévka se sýrem
Pórková polévka se sýrem je snadná a jemná polévka, kterou připravíte za chvíli. Podle druhu použitého vývaru může mít ma...
Kapusta dušená s bramborem
Kapusta dušená s bramborem je skvělá příloha k pečenému masu. Pro vegetariány je tu také varianta s vařenými vejci. Foto...
Špenátová polévka se smetanou
Uvařte si jemnou špenátovou polévku podle našeno receptu. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno a necháme ji zesklov...
Zapečené těstoviny s brokolicí a lososem
Jednoduchý recept na velmi chutné a přitom lehké jídlo. Svou chutí a vůněmi připomíná italské recepty. Nejprve vaříme...
Pečené (americké) brambory
Pečené (americké) brambory se hodí jako příloha k masovým jídlům, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovými saláty, nebo...
Cizrnový salát s tuňákem
Cizrna je u nás neprávem opomíjená luštěnina. Cizrnový salát s tuňákem je zdravé a syté jídlo, můžeme ho podávat jako pře...
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se smetanou je labužnický zážitek pro milovníky polévek. Je jemná, voňavá a můžeme ji servírovat třeb...
Nálev na okurky
Blíží se sezóna zavařování. Bez nakládaných okurek si některá jídla ani nedovedeme představit. Bramborový salát, řízek s ...
Tomatová bruschetta (brusketa)
Tomatová bruschetta (brusketa) je jednoduchý a velmi chutný předkrm. Pečivo nakrájejte na plátky a dejte péct do trou...
Brambory na kari s žampiony a lilkem
Toto chutné a pikantní vegetariánské jídlo připravíme v jednom hrnci. Můžeme podávat s chlebem nebo s rýží. Nejdříve v...
Bramborák s cuketou pečený v troubě
Bramborák s cuketou pečený v troubě je tím, že ho nesmažíme na oleji, rozhodně zdravější a dietnější jídlo. Je to oblíben...
Italská rajčatová polévka
Italskou rajčatovou polévku podáváme jako lehkou večeři po celý rok, nebo jako svačinu pro zahřátí ve studených zimních d...
Cuketové zelí
Cuketové zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte, zjistíte, že je ...
Česneková polévka se sýrem
Recept na dobře známou Česnečku se sýrem. Nejlepší lék na nachlazení nebo kocovinu :) Oloupeme cibuli a česnek a j...
Vaječná pomazánka s celerem
Vaječná pomazánka s celerem je zejména o velikonocích, kdy máme dostatečné množství vajec uvařených natvrdo, výborný tip....
Špenátová polévka
Skvělá polévka ze špenátu je zajímavé zpestření vašeho rodinného jídelníčku. Dáme si rozmrazit špenát. V hrnci osma...
Bulharský salát se sýrem feta
Sýr feta je původně řeckého původu a je vyroben z ovčího a kozího mléka. Bulharský salát se sýrem feta je zdravý, osvěžuj...
Zapečený květák s bramborem
Zapečený květák s bramborem a sýrem je krásně voňavé a chutné jídlo třeba i pro vegetariány. Obejde se bez masa, ale poku...
Rajčata plněná kuskusem
Rajčata plněná kuskusem podáváme jako předkrm. Kromě toho jsou dobrá i jako lehká večeře, nebo rychlé pohoštění pro host...
Pikantní čočkový rendlík s brambory a mrkví
Další ze zdravých a velmi chutných zeleninových jídel, které připravíme snadno v jedné nádobě. Podáváme-li s chlebem, zís...
Jarní závitky v rýžovém papíru
Jednoduchý recept na Jarní závitky v rýžovém papíru, které naleznete v každém pořádném asijském bistru. Oloupanou mrke...
Špenátová rolka plněná tvarohem
Špenátová rolka je výborný předkrm, nebo ji můžeme podávat jako pohoštění k vínu či pivu. Stejně dobrá bude jako lehké jí...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Bramborová polévka Bramboračka
Bramborová polévka je klasická česká polévka, která nesmí chybět v nabídce žádné pořádné kuchařky nebo kuchaře. Připra...
Čočkový salát
Čočkový salát můžeme připravit na mnoho způsobů. Ten náš je jen jednou z mnoha možností jak připravit zdravé a chutné luš...
Čínské zelí se zázvorem
Čínské zelí se zázvorem je velmi zdravý salát plný vitamínů. Podáváme ho jako přílohu k různým masům. Když ho smícháme se...
Lasagne s cuketou
Lasagne jsou původem z Neapole, ale staly se oblíbenou pochoutkou i u nás. Připravíte-li je s cuketou, uvaříte velmi chu...
Italská polévka minestrone
Italská polévka minestrone je v italské kuchyni jedno z nejoblíbenějších jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polé...
Pečené cukety se šunkou
Pečené cukety se šunkou podáváme s čerstvým pečivem. Mohou být skvělým předkrmem, nebo lehkou večeří. Omytou cuketu na...
Cuketové bramboráčky
Horké cuketové bramboráčky jsou křupavé, voňavé a nikdy jich neusmažíte dostatečné množství. Mohou být přílohou k masům, ...
Vánoční bramborový salát
Bramborový salát patří na vánoční stůl stejně jako smažený kapr nebo rybí polévka. Je to pochoutka, kterou si ale můžeme ...
Vynikající mrkvová polévka
Mrkvová polévka je málo známá, ale velmi chutná. Zkuste to, jeho stojí za to a bude vám i vaší rodině moc chutnat. ...
Kapustová polévka
Kapustová polévka je jednou z hustých zeleninových polévek, které můžeme podávat i ke svačině. Můžeme k ní přidat topinku...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Topinky s rajčaty
Topinky s rajčaty zapečené v troubě připravíme jako lehkou večeři. Můžeme jimi pohostit i návštěvu třeba k vínu nebo pivu...
Brokolicová polévka krémové konzistence
Brokolicová polévka krémové konzistence je výborný tip na večeři. Obzvláště v zimních měsících nám krémová konzistence př...
Okurkový salát s krabími tyčinkami
Okurkový salát s krabími tyčinkami připravíme jako studené pohoštění pro návštěvy, nebo jako lehkou večeři s pečivem pro ...
Domácí kečup
Komu by neudělal radost domácí kečup z vlastních rajčat? Do hrnce si vložíme koření (kromě papriky) a ocet. Pár minut va...
Čočková polévka s kari
Skvělá čočková polévka na indický způsob z červené čočky a s kari. Nakrájenou cibulku dáme do hrnce a na mírném ohni n...
Bramborová polévka s vejci
Domácí bramborová polévka s vejci je opravdová pochoutka. Je hustá, voňavá, se spoustou zeleniny, můžeme ji klidně podáva...