Čínské knedlíčky plněné krevetovou náplní jsou dnes velmi oblíbeným jídlem zejména v Japonsku. Těsto gyoza kawa seženete v obchodě s japonskými specialitami. (celý recept)
Čínské knedlíčky plněné krevetovou náplní jsou dnes velmi oblíbeným jídlem zejména v Japonsku. Těsto gyoza kawa seženete v obchodě s japonskými specialitami.
Oloupané syrové krevety umeleme a ve ve...
Čínské knedlíčky plněné krevetovou náplní jsou dnes velmi oblíbeným jídlem zejména v Japonsku. Těsto gyoza kawa seženete v obchodě s japonskými specialitami.
Oloupané syrové krevety umeleme a ve velké míse smícháme s hovězím mletým masem. Přidáme bílý cukr, zázvor, čínské zelí, šalotku, sojovou omáčku, nadrobno pokrájené zelené cibulky, sezamový olej, pepř a sůl. Všechno důkladně promícháme.
Plátky těsta bereme jeden po druhém, prstem namočeným ve vodě přejedeme po jejich okraji a doprostřed každého dáme vrchovatou lžičku náplně. Těsto přeložíme a okraje k sobě po celém půlkruhu důkladně přitiskneme.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu a knedlíčky do ní naskládáme plochou stranou dolů. Zvýšíme teplotu a zprudka je přibližně 2 minuty opékáme, až začnou hnědnout.
Nyní knedlíčky obrátíme, znovu je naskládáme do pánve těsně vedle sebe a zalijeme vodou. Pánev přiklopíme a vodu přivedeme k varu. Jakmile začne vřít, poklici odklopíme a knedlíčky vaříme odkryté tak dlouho, dokud se voda neodpaří.
Hotové knedlíčky naskládáme na servírovací talíř do vějířovitého tvaru a můžeme podávat třeba se sojovou omáčkou, pokud nám to tak chutná.