Čínské kuřecí kuličky je kuřecí jídlo zase trochu jinak. Chutná báječně a příprava zabere jen půlhodinku. (celý recept)
Čínské kuřecí kuličky je kuřecí jídlo zase trochu jinak. Chutná báječně a příprava zabere jen půlhodinku. Můžeme k němu podávat různé dipy nebo omáčky.
Smícháme mouku, špetku soli a prášek do pečiv...
Čínské kuřecí kuličky je kuřecí jídlo zase trochu jinak. Chutná báječně a příprava zabere jen půlhodinku. Můžeme k němu podávat různé dipy nebo omáčky.
Smícháme mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Pak do směsi zašleháme vodu a sezamový olej a ušleháme krémové těstíčko. Necháme ho 30 minut odstát.
Mezitím si připravíme vyšší pánev s olejem na smažení.
Kuřecí kostky obalíme v kukuřičné mouce, kterou jsme smíchali se špetkou mletého bílého pepře.
Kousky kuřete pak namáčíme do těstíčka a hned je smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran asi 5 minut.
Když jsou kuřecí kuličky dozlatova osmažené, vyjmeme je děrovanou lžící a naskládáme na papírové ubrousky a necháme tuk okapat. Servírujeme teplé.