Recept Česká domácí bageta

Detail receptu na jídlo Česká domácí bageta. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Česká domácí bageta

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

2

Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo jako přílohu, nebo ji můžeme promazat máslem a obložit sýrem, salámem, šunkou, čerstvou zeleninou nebo plátky vařených vajec a podávat jako svačinu, nebo lehkou večeři.

Nejprve připravíme kvásek z droždí, trochy mléka, cukru a špetky mouky.

Do velké mísy prosijeme mouku, přidáme vejce, vzešlý kvásek, rostlinný tuk a trochu osolíme. Uhněteme hladké tužší těsto.

Rozdělíme ho na 4 kusy a z každého uválíme bagetu. Bagety naklademe na máslem vymazaný plech a podélně lehce nařízneme.

Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při teplotě asi 180 stupňů, až získají světle hnědou barvu.

Pak vyndáme plech z trouby a ještě horké bagety potřeme máslem.

Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo jako přílohu, nebo ji můžeme promazat máslem a obložit sýrem, salámem, šunkou, č...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Česká domácí bageta


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Česká domácí bageta

Ingredience receptu Česká domácí bageta

4 šálky hladké mouky
1 vejce
3/4 kostky droždí
1 lžíce cukru krupice
1,25 šálku vlažného mléka
200 g rostlinného u
1 lžíce soli
máslo

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Pečivo
Hledat podobné recepty jako Česká domácí bageta

Podobné recepty jako Česká domácí bageta


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů