Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. (celý recept)
Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo jako přílohu, nebo ji můžeme promazat máslem a obložit sýrem, salámem, šunkou, č...
Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo jako přílohu, nebo ji můžeme promazat máslem a obložit sýrem, salámem, šunkou, čerstvou zeleninou nebo plátky vařených vajec a podávat jako svačinu, nebo lehkou večeři.
Nejprve připravíme kvásek z droždí, trochy mléka, cukru a špetky mouky.
Do velké mísy prosijeme mouku, přidáme vejce, vzešlý kvásek, rostlinný tuk a trochu osolíme.
Uhněteme hladké tužší těsto.
Rozdělíme ho na 4 kusy a z každého uválíme bagetu. Bagety naklademe na máslem vymazaný plech a podélně lehce nařízneme.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při teplotě asi 180 stupňů, až získají světle hnědou barvu.
Pak vyndáme plech z trouby a ještě horké bagety potřeme máslem.