České palačinky z kynutého těsta jsou oblíbené jídlo, servírované třeba jako dezert po obědě. Jako hlavní jídlo ho ocení zejména děti. (celý recept)
České palačinky z kynutého těsta jsou oblíbené jídlo, servírované třeba jako dezert po obědě. Jako hlavní jídlo ho ocení zejména děti. Můžeme je podávat potřené marmeládou a posypané nastrouhaným tvar...
České palačinky z kynutého těsta jsou oblíbené jídlo, servírované třeba jako dezert po obědě. Jako hlavní jídlo ho ocení zejména děti. Můžeme je podávat potřené marmeládou a posypané nastrouhaným tvarohem, polité čokoládou, nebo ozdobené šlehačkou a čerstvým ovocem.
Nejprve si připravíme kvásek z trochy mouky, droždí, cukru a půl hrnku vlažného mléka.
Necháme stát chvíli na teplém místě.
Pak rozšleháme zbytek mléka s vejci a moukou.
Přidáme rozpuštěné máslo a špetku soli.
Vmícháme vzešlý kvásek a těsto necháme ještě na teplém místě trochu vykynout.
Na velkou pánev s trochou rozpáleného oleje nalijeme naběračkou tenkou vrstvu palačinkového těsta a opékáme krátce po obou stranách.