recepty

Česnekový chléb


Česnekový chléb je pikantní příloha k masu, nebo klidně k zeleninovému salátu. Také jako pochoutka k pivu či vínu je báječný...
(celý recept)

Česnekový chléb je pikantní příloha k masu, nebo klidně k zeleninovému salátu. Také jako pochoutka k pivu či vínu je báječný. Česnekové stroužky utřeme společně se špetkou soli a olivovým olejem na...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření15 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1 křupavá bageta
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku másla
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • extra panenský olivový olej
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Způsob přípravy

Česnekový chléb je pikantní příloha k masu, nebo klidně k zeleninovému salátu. Také jako pochoutka k pivu či vínu je báječný. Česnekové stroužky utřeme společně se špetkou soli a olivovým olejem na jemnou pastu. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Česnekovou pastu v misce utřeme ještě s máslem a bylinkami a dochutíme pepřem a solí podle chuti. Bagetu příčně nakrájíme na jednotlivé krajíčky. Po jedné straně je potřeme připravenou pastou, a naskládáme je na plech vymazaný trochou olivového oleje namazanou stranou nahoru. V předehřáté troubě pečeme plátky bagety přibližně 15 minut.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Chleba

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Česnekový chléb.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Česnekový chléb .
Hledat podobné recepty na internetu jako Česnekový chléb

Naši partneři