Čokoládové vafle recept
Recept na čokoládové vafle je jednoduchý. Jediné co potřebujete, kromě několika nezbytných surovin, je vaflovač.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 hrnku holandského kakaového prášku
- 1/3 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 2 vejce
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku světle hnědého cukru
- 1/2 hrnku bílého krystalového cukru
- 1/2 hrnku čokoládových lupínků
- 1/2 hrnku rozehřátého nesoleného másla
- volitelné:
- jahody
- šlehačka
Způsob přípravy
Recept na čokoládové vafle je jednoduchý. Jediné co potřebujete, kromě několika nezbytných surovin, je vaflovač. Vaflovač předehřejeme na střední teplotu. Polohrubou mouku, prášek do pečiva a sůl promícháme v míse. Zvlášť smícháme rozpuštěné máslo, kakaový prášek, oba druhy cukru a vše vyšleháme do husté pasty.
Do pasty přidáme vanilkový extrakt, vejce a postupně přidáváme směs s moukou. Nakonec zlehka přimícháme čokoládové lupínky. Hotové těsto postupně naléváme do vaflovače a pečeme podle návodu. Upečené vafle můžeme podávat s čerstvými jahodami a šlehačkou, ale i s jakýmkoliv jiným čerstvým ovocem.