Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buchtiček. (celý recept)
Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buchtiček. Můžeme použít jakékoliv víno, ale marsala, suché a sladké italské víno j...
Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buchtiček. Můžeme použít jakékoliv víno, ale marsala, suché a sladké italské víno je asi nejvhodnější.
Citron omyjeme a jeho kůru nestrouháme.
V míse ušleháme vaječné žloutky s cukrem do bílé pěny.
Pak k pěně přilijeme víno, přidáme citronovou kůru a ve vodní lázni ohříváme za stálého míchání (nesmí se vařit), až vznikne hustý krém.