Sdílet:

Šodó recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buchtiček.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g moučkového cukru
  • 1 citron
  • 250 ml vína marsala
  • 5 vaječných žloutků


Způsob přípravy

Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buchtiček. Můžeme použít jakékoliv víno, ale marsala, suché a sladké italské víno je asi nejvhodnější. Citron omyjeme a jeho kůru nestrouháme.

V míse ušleháme vaječné žloutky s cukrem do bílé pěny. Pak k pěně přilijeme víno, přidáme citronovou kůru a ve vodní lázni ohříváme za stálého míchání (nesmí se vařit), až vznikne hustý krém.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Šodó recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Šodó.
Hledat podobné recepty na internetu jako Šodó

Kde najít informace



×