Recept Šodó

Detail receptu na jídlo Šodó. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Šodó

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buchtiček. Můžeme použít jakékoliv víno, ale marsala, suché a sladké italské víno je asi nejvhodnější.

Citron omyjeme a jeho kůru nestrouháme. V míse ušleháme vaječné žloutky s cukrem do bílé pěny.

Pak k pěně přilijeme víno, přidáme citronovou kůru a ve vodní lázni ohříváme za stálého míchání (nesmí se vařit), až vznikne hustý krém.

Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buchtiček. Můžeme použít jakékoliv víno, ale marsala, suché a sladké italské víno j...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Šodó


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Šodó

Ingredience receptu Šodó

200 g moučkového cukru
1 citron
250 ml vína marsala
5 vaječných žloutků

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Moučníky
Hledat podobné recepty jako Šodó

Podobné recepty jako Šodó


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů