recepty

Šodó


Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buchtiček...
(celý recept)

Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buchtiček. Můžeme použít jakékoliv víno, ale marsala, suché a sladké italské víno j...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 200 g moučkového cukru
  • 1 citron
  • 250 ml vína marsala
  • 5 vaječných žloutků

Způsob přípravy

Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buchtiček. Můžeme použít jakékoliv víno, ale marsala, suché a sladké italské víno je asi nejvhodnější. Citron omyjeme a jeho kůru nestrouháme. V míse ušleháme vaječné žloutky s cukrem do bílé pěny. Pak k pěně přilijeme víno, přidáme citronovou kůru a ve vodní lázni ohříváme za stálého míchání (nesmí se vařit), až vznikne hustý krém.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Šodó.
Hledat podobné recepty na internetu jako Šodó

Naši partneři