Španělská rýže je v podstatě rýžový pilaf, s příchutí jihozápadu. Pro její přípravu musíme rýži nejprve na půl hodiny namočit. (celý recept)
Španělská rýže je v podstatě rýžový pilaf, s příchutí jihozápadu. Pro její přípravu musíme rýži nejprve na půl hodiny namočit. Poté ji na oleji osmahneme dohromady s cibulkou a česnekem. K tomu pak př...
3 hrnky kuřecího vývaru(v případě, že chceme vegetariánskou, tak použijeme vývar zeleninový)
1 plechovka rajského protlaku
1 špetka oregana
1 lžička soli(podle chuti)
Způsob přípravy
Španělská rýže je v podstatě rýžový pilaf, s příchutí jihozápadu. Pro její přípravu musíme rýži nejprve na půl hodiny namočit. Poté ji na oleji osmahneme dohromady s cibulkou a česnekem. K tomu pak přidáme rajský protlak a kuřecí vývar. Osmažení rýže je důležité, aby chytila tu pravou rýžovou chuť s oříškovou příchutí.
Vezmeme si velkou pánev, na které rozpálíme olej. Na ni vysypeme rýži a mícháme, tak dlouho než se všechna rýže obalí v oleji.
Přidáme najemno nakrájenou cibuli a smažíme dokud nezesklovatí, potom prolisovaný česnek a asi tak po minutě přidáme rajský protlak, oregano a osolíme. Chvilku za stálého míchání povaříme.
Teď přiléváme kuřecí vývar. Stáhneme teplotu, pánev přikryjeme a dusíme asi tak 15-20 minut. V podstatě by se měla všechna voda vsát do rýže.
Sundáme z plotny, necháme ještě asi tak 5 minut stát, než začneme podávat.