Sdílet:

Španělská rýže recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Španělská rýže je v podstatě rýžový pilaf, s příchutí jihozápadu. Pro její přípravu musíme rýži nejprve na půl hodiny namočit.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 hrnky rýže
  • 2 lžíce olej
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 hrnky kuřecího vývaru(v případě, že chceme vegetariánskou, tak použijeme vývar zeleninový)
  • 1 plechovka rajského protlaku
  • 1 špetka oregana
  • 1 lžička soli(podle chuti)


Způsob přípravy

Španělská rýže je v podstatě rýžový pilaf, s příchutí jihozápadu. Pro její přípravu musíme rýži nejprve na půl hodiny namočit. Poté ji na oleji osmahneme dohromady s cibulkou a česnekem. K tomu pak přidáme rajský protlak a kuřecí vývar. Osmažení rýže je důležité, aby chytila tu pravou rýžovou chuť s oříškovou příchutí. Vezmeme si velkou pánev, na které rozpálíme olej. Na ni vysypeme rýži a mícháme, tak dlouho než se všechna rýže obalí v oleji.

Přidáme najemno nakrájenou cibuli a smažíme dokud nezesklovatí, potom prolisovaný česnek a asi tak po minutě přidáme rajský protlak, oregano a osolíme. Chvilku za stálého míchání povaříme. Teď přiléváme kuřecí vývar. Stáhneme teplotu, pánev přikryjeme a dusíme asi tak 15-20 minut. V podstatě by se měla všechna voda vsát do rýže. Sundáme z plotny, necháme ještě asi tak 5 minut stát, než začneme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Španělská rýže recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Španělská rýže.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Španělská rýže .
Hledat podobné recepty na internetu jako Španělská rýže

Kde najít informace



×