Špenátová rolka je výborný předkrm, nebo ji můžeme podávat jako pohoštění k vínu či pivu. Stejně dobrá bude jako lehké jídlo ke svačině. (celý recept)
Špenátová rolka je výborný předkrm, nebo ji můžeme podávat jako pohoštění k vínu či pivu. Stejně dobrá bude jako lehké jídlo ke svačině.
Nejprve připravíme špenátové těsto.
Rozmrazíme špenát a sli...
Špenátová rolka je výborný předkrm, nebo ji můžeme podávat jako pohoštění k vínu či pivu. Stejně dobrá bude jako lehké jídlo ke svačině.
Nejprve připravíme špenátové těsto.
Rozmrazíme špenát a slijeme z něho vodu. Smícháme s moukou, žloutky a práškem do pečiva. Nakonec přidáme našlehaný sníh z bílků a soli.
Těsto rozetřeme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 12 minut.
Necháme těsto trochu prochladnout a i s papírem je svineme do rolády a necháme úplně vychladnout.
Připravíme si tvarohovou náplň smícháním tvarohu, utřeného česneku, smetany a strouhaného sýra.
Připravenou roládu opatrně rozvineme, odstraníme pečící papír a potřeme tvarohovou náplní. Kraj těsta který bude po svinutí uprostřed poklademe proužky červené kapie.
Roládu znovu pevně zavineme n necháme v lednici ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Potom ji nakrájíme na plátky .