Špenátový quiche (kiš) je výborná a jednoduchá snídaně, ale je samozřejmě výborný i jako odpolední svačina. Špenátové quiche (kiše) jsou jsou slané pečivo s náplní z vajec, sýru a zeleniny. (celý recept)
Špenátový quiche (kiš) je výborná a jednoduchá snídaně, ale je samozřejmě výborný i jako odpolední svačina. Špenátové quiche (kiše) jsou jsou slané pečivo s náplní z vajec, sýru a zeleniny. Tento rece...
100 g smetanového sýru (Philadelphia, Lučina smetanová),
muškátový oříšek
Způsob přípravy
Špenátový quiche (kiš) je výborná a jednoduchá snídaně, ale je samozřejmě výborný i jako odpolední svačina. Špenátové quiche (kiše) jsou jsou slané pečivo s náplní z vajec, sýru a zeleniny. Tento recept na quiche je podobný receptu na frittaty.
Těsto:
Do mísy dáme mouku a sůl a promícháme.
Postupně přidáváme máslo a promícháme, dokud se nevytvoří hrudkovité těsto.
Přidáme 4 lžíce vody a propracujeme, až se těsto začne spojovat.
Z připraveného těsta uděláme placku a zabalíme ji do fólie, kterou vložíme alespoň na 1 hodinu do lednice.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Pečící formu o průměru 28 cm, např. s vlnitým okrajem, vymažeme lehce máslem.
Z těsta vyválíme placku, kterou rozprostřeme do formy.
Náplň:
V míse promícháme vejce, smetanu, mléko, parmazán, sůl a pepř.
Špenát rovnoměrně rozprostřeme na koláč, rozdrobím na něj Lučinu a zalijeme vaječnou směsí a postrouhám muškátovým oříškem.
Pečeme 30 minut, až je náplň zlatavá a pevná.
Posypeme zbylým parmazánem a podáváme.