recepty

Švédské masové kuličky


Švédské masové kuličky jsou aromatické a nezaměnitelné. Recept je velmi jednoduchý a jídlo je to velmi oblíbené nejen mezi dětmi...
(celý recept)

Švédské masové kuličky jsou aromatické a nezaměnitelné. Recept je velmi jednoduchý a jídlo je to velmi oblíbené nejen mezi dětmi. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. V míse důkladně smícháme všec...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • masové kuličky:
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička mleté sušené cibule
  • 2/3 hrnku mléka
  • sůl
  • 1 vejce
  • mletý černý pepř
  • 450 g mletého hovězího masa
  • omáčka:
  • 1/2 hrnku smetany
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 plechovka krémové houbové polévky
  • nasekaná čerstvá petrželka

Způsob přípravy

Švédské masové kuličky jsou aromatické a nezaměnitelné. Recept je velmi jednoduchý a jídlo je to velmi oblíbené nejen mezi dětmi. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. V míse důkladně smícháme všechny ingredience na masové kuličky a uhněteme hladkou masovou směs. Z masové směsi vytvoříme kuličky, umístíme je na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě je pečeme asi tak 10 minut. Pečené kuličky vyndáme z trouby na rošt. Teplotu trouby nyní snížíme na 170 stupňů. Ze všech ingrediencí připravíme jejich důkladným promícháním omáčku. Masové kuličky vložíme do pekáče, zalijeme je omáčkou a pekáč zakryjeme víkem. Připravený pekáč vložíme do trouby se sníženou teplotou a pokrm zvolna pečeme přibližně hodinu.Po této době pekáč vyndáme z trouby a ještě ho necháme zakrytý stát 10 minut. Pak teprve můžeme jídlo podávat. Hotové porce posypeme nadrobno nakrájenou čerstvou zelenou petrželkou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Švédské masové kuličky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Švédské masové kuličky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Švédské masové kuličky

Naši partneři