Švédské masové kuličky jsou aromatické a nezaměnitelné. Recept je velmi jednoduchý a jídlo je to velmi oblíbené nejen mezi dětmi... (celý recept)
Švédské masové kuličky jsou aromatické a nezaměnitelné. Recept je velmi jednoduchý a jídlo je to velmi oblíbené nejen mezi dětmi.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. V míse důkladně smícháme všec...
Švédské masové kuličky jsou aromatické a nezaměnitelné. Recept je velmi jednoduchý a jídlo je to velmi oblíbené nejen mezi dětmi.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. V míse důkladně smícháme všechny ingredience na masové kuličky a uhněteme hladkou masovou směs.
Z masové směsi vytvoříme kuličky, umístíme je na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě je pečeme asi tak 10 minut.
Pečené kuličky vyndáme z trouby na rošt. Teplotu trouby nyní snížíme na 170 stupňů.
Ze všech ingrediencí připravíme jejich důkladným promícháním omáčku. Masové kuličky vložíme do pekáče, zalijeme je omáčkou a pekáč zakryjeme víkem.
Připravený pekáč vložíme do trouby se sníženou teplotou a pokrm zvolna pečeme přibližně hodinu.Po této době pekáč vyndáme z trouby a ještě ho necháme zakrytý stát 10 minut. Pak teprve můžeme jídlo podávat.
Hotové porce posypeme nadrobno nakrájenou čerstvou zelenou petrželkou.