Švestkový sorbet vás osvěží v horkém létě. Je velmi lahodný a delikátní... (celý recept)
Švestkový sorbet vás osvěží v horkém létě. Je velmi lahodný a delikátní. Pokud máte zmrzlinovač, hotovou směs v něm dokončete podle návodu. Pokud ne, nechte sorbet za občasného promíchání do druhého d...
Švestkový sorbet vás osvěží v horkém létě. Je velmi lahodný a delikátní. Pokud máte zmrzlinovač, hotovou směs v něm dokončete podle návodu. Pokud ne, nechte sorbet za občasného promíchání do druhého dne v mrazáku.
V malé pánvi svaříme cukr ve 120 ml vody. Vaříme ho za stálého míchání asi 5 minut, aby se zcela rozpustil.
Do větší pánve nasypeme rozpůlené švestky a svaříme je ve 1/4 hrnku vody. Při nižší teplotě švestky zvolna vaříme do změknutí přibližně 5 minut. Jakmile ovoce změkne, sundáme ho z plotny.
Po vychladnutí švestky rozumixujeme v mixéru na kaši. Tuto švestkovou kaši pak přidáme do cukrového sirupu, přidáme k ní i gin, citronovou šťávu a Creme de casis a vše dobře promícháme.
Tuto hotovou ovocnou směs pak dále zpracujeme ve zmrzlinovači, nebo necháme zmrazit v mrazáku.