Americké koblihy recept
Americké koblihy můžeme pocukrovat moučkovým cukrem či polít polevou. Nebo před smažením uprostřed každého kolečka vykrajovátkem vykrojit kulatý otvor. Tím si připravíme tzv. donut.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 15 lžic polohrubé mouky
- 2 vejce
- 5 lžic rostlinného oleje
- 0,25 l mléka
- 9 lžic cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 0,5 lžičky sušeného droždí
- 5 sáčku vanilkového cukru
- rostlinný olej na smažení
- moučkový cukr, poleva - volitelné
Způsob přípravy
Mouku promícháme s kypřícím práškem. V zadělávací míse ji smícháme s vanilkovým cukrem, krupicovým cukrem a sušeným droždím. Vše zalijeme vlažným mlékem a necháme v klidu kynout asi tak 10 minut.
Pak do mísy přidáme vejce , olej a uhněteme hladké těsto. Hotové těsto na pomoučeném vále rozválíme na placku tlustou 2 až 3 cm. Sklenicí z něho vykrájíme kolečka a na pánvi v horkém oleji je usmažíme.
Horké koblihy můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo polít sladkou polevou.