Anglický pudink s kandovaným ovocem je u nás poměrně nezvyklé vánoční jídlo, ale měli bychom ho vyzkoušet. Už jen pro to, že si ho můžeme připravit s předstihem, v chladnu totiž vydrží klidně měsíc. (celý recept)
Anglický pudink s kandovaným ovocem je u nás poměrně nezvyklé vánoční jídlo, ale měli bychom ho vyzkoušet. Už jen pro to, že si ho můžeme připravit s předstihem, v chladnu totiž vydrží klidně měsíc.
...
Anglický pudink s kandovaným ovocem je u nás poměrně nezvyklé vánoční jídlo, ale měli bychom ho vyzkoušet. Už jen pro to, že si ho můžeme připravit s předstihem, v chladnu totiž vydrží klidně měsíc.
Vejce důkladně rozšleháme a postupně k nim přidáváme cukr, citronovou kůru, mouku, strouhanku, skořici a mléko. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájené kandované ovoce. Všechno důkladně promícháme a dáme odležet do chladna na 24 hodin.
Po této době do těsta přidáme koňak a nalijeme ho do vymazané pudinkové formy. Formu zakryjeme alobalem, vložíme ji do hrnce s horkou vodou a vaříme zvolna v páře 5-6 hodin. Hlídáme hladinu vody, měla by být kousek nad jednou třetinou pudinkové formy.
Hotový pudink necháme 10 minut chladnout, pak ho vyklepneme a úplně vychladíme. Při podávání ho můžeme ozdobit kompotovaným ovocem.