recepty

Anglický rostbíf


Anglický rostbíf je vlastně pečené hovězí, ale po anglicku. Na pečení rostbífu používáme výhradně nízký roštěnec...
(celý recept)

Anglický rostbíf je vlastně pečené hovězí, ale po anglicku. Na pečení rostbífu používáme výhradně nízký roštěnec....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 1 kg nízkého roštěnce
  • hořčice
  • rostlinný olej
  • sádlo
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • hladká mouka

Způsob přípravy

Maso důkladně odblaníme a pak ho pevně ovážeme potravinovým provázkem. Potřeme ho olejem a po celém povrchu osolíme a opepříme.

Na pánvi na rozpáleném oleji opečeme zprudka maso ze všech stran. Pak ho položíme na pekáč s rozpálený sádlem a vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 120 stupňů. V troubě maso pečeme po každé straně asi 12 minut. Často maso poléváme horkým sádlem z pekáče. Potom maso potřeme ze všech stran hořčicí a znovu pečeme v troubě, asi 5 minut.

Po upečení maso vyndáme z pekáče, šťávu zaprášíme trochou mouky, je-li třeba podlijeme vodou a povaříme. Okořeníme solí a pepřem podle chuti.

Maso před podáváním krájíme na velmi tenké plátky. Polijeme ho šťávou a podáváme třeba s dušenou rýží.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Anglický rostbíf.
Nebo hledejte podobné podle části názvu anglický rostbíf .
Hledat podobné recepty na internetu jako Anglický rostbíf

Naši partneři