Anglický rostbíf recept
Anglický rostbíf je vlastně pečené hovězí, ale po anglicku. Na pečení rostbífu používáme výhradně nízký roštěnec.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg nízkého roštěnce
- hořčice
- rostlinný olej
- sádlo
- sůl
- mletý černý pepř
- hladká mouka
Způsob přípravy
Maso důkladně odblaníme a pak ho pevně ovážeme potravinovým provázkem. Potřeme ho olejem a po celém povrchu osolíme a opepříme.
Na pánvi na rozpáleném oleji opečeme zprudka maso ze všech stran. Pak ho položíme na pekáč s rozpálený sádlem a vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 120 stupňů. V troubě maso pečeme po každé straně asi 12 minut. Často maso poléváme horkým sádlem z pekáče. Potom maso potřeme ze všech stran hořčicí a znovu pečeme v troubě, asi 5 minut.
Po upečení maso vyndáme z pekáče, šťávu zaprášíme trochou mouky, je-li třeba podlijeme vodou a povaříme. Okořeníme solí a pepřem podle chuti.
Maso před podáváním krájíme na velmi tenké plátky. Polijeme ho šťávou a podáváme třeba s dušenou rýží.