Aperol spritz recept
Koktejl, který chutná jako léto v Itálii, se nemusí pít jen tehdy, když je venku horko. Základem drinku, který se v Evropě pije od poloviny 20. století, je italský, oranžovo - červený alkoholický likér Aperol, v kombinaci s šumivým vínem Prosecco, ledem a plátky pomeranče. Jak tento oblíbený koktejl správně namíchat?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 60 ml Prosecca
- 40 ml Aperolu
- 20 ml perlivé vody
- plátky pomeranče
- led
Způsob přípravy
Sklenici naplňte do dvou třetin kostkami ledu, přilijte sodu, poté prosecco a nakonec krouživým pohybem vlijte aperol.
Pomeranč omyjte mýdlem, pečlivě opláchněte vodou a osušte. Ostrým nožem ho nakrájejte na plátky a jedním plátkem ozdobte sklenici s drinkem. Hotovo!