recepty

Bábovka


Výborná bábovka, kterou může upéct každý. Rozklepněte vejce a vaječné žloutky oddělte od bílků...
(celý recept)

Výborná bábovka, kterou může upéct každý. Rozklepněte vejce a vaječné žloutky oddělte od bílků. Smíchejte všechny práškové přísady do mísy, přidáme tři žloutky, skleničku oleje a šálek horké vody. Vš...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 2 šálky mouky
  • 3 ks vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 sklenička oleje
  • 1 šálek horké vody
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • na ochucení
  • kokos
  • ořechy
  • rozinky
  • dle potřeby mouka
  • na ozdobu moučkový cukr
  • olej pro mazání

Způsob přípravy

Výborná bábovka, kterou může upéct každý. Rozklepněte vejce a vaječné žloutky oddělte od bílků. Smíchejte všechny práškové přísady do mísy, přidáme tři žloutky, skleničku oleje a šálek horké vody. Všechno pořádně promíchejte. Rozšlehané bílky z vajec přimíchejte do těsta. Přidejte rozinky, ořechy nebo kokos, podle vaší chuti. Nalíjte asi 2/3 směsi do vymazané a moukou vysypané formy. Přidejte 2 lžíce kakaa do zbývajícího těsta, zamíchejte a nalijte zbytek těsta do formy. Bábovku dejte do předehřáté trouby a pečte po dobu 20 minut při teplotě 150-160 ° C, pak zvyšte teplotu na 180 ° C a pečte 20-30 minut. Pomocí špejle zjistěte jestli je už bábovka upečená. Hotovou bábovku posypte moučkovým cukrem a podávejte.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bábovka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Bábovka