Recept Babiččiny máslové sušenky

Detail receptu na jídlo Babiččiny máslové sušenky. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Babiččiny máslové sušenky

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Babiččiny máslové sušenky jsou nejen velmi snadné i pro začátečníky v pečení, ale podle naší fantazie a chuti si z nich připravíme pokaždé jiné cukroví.

Smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, pak přidáme vejce a nakonec směs s moukou. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 2 hodiny odpočinout v chladnu.

Na pomoučeném vále pak těsto vyválíme na tenký plát. Pokud bude hodně tenký, budou sušenky křupavé. Pokud necháme těsto tlustší, budou měkčí. Je to jen na nás.

Z vyváleného těsta vykrájíme tvary sušenek, přendáme je na vymazaný plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi tak 10 minut, až začnou lehce hnědnout.

Sušenky sundáme z plechu, necháme vychladnout a zdobíme různými polevami.

Babiččiny máslové sušenky jsou nejen velmi snadné i pro začátečníky v pečení, ale podle naší fantazie a chuti si z nich připravíme pokaždé jiné cukroví. Smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku so...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 45 min
  • Počet porcí 5

Recenze a hodnocení receptu Babiččiny máslové sušenky


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Babiččiny máslové sušenky

Ingredience receptu Babiččiny máslové sušenky

2 hrnky hladké mouky
1 vejce
1/2 hrnku změklého másla
1 hrnek cukru moučka
1 lžička vanilkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
poleva - podle vlastní chuti a nápadu

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Cukroví
Hledat podobné recepty jako Babiččiny máslové sušenky

Podobné recepty jako Babiččiny máslové sušenky


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů