Nabídka
Přidej
recepty

Babiččiny dalamánky


Babiččiny dalamánky nejvíce chutnají když jsou úplně čerstvé. S kupovaným pečivem je raději ani neporovnávejte.
(celý recept)

Babiččiny dalamánky nejvíce chutnají když jsou úplně čerstvé. S kupovaným pečivem je raději ani neporovnávejte....

Ingredience receptu

  • 400 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kmínu
  • 250 ml vody
  • malá kostka droždí
  • sezamová semínka na posypání

Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 170 stupňů a připravíme si plech vyložený pečícím papírem. Ve větší míse ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí, přikryjeme mísu čistou utěrkou a necháme vzejít kvásek.

Potom přidáme sůl, olej a postupně i mouku. Umícháme nepříliš husté těsto a nakonec do něj přidáme i lžičku kmínu.

Z hotového těsta lžící vykrájíme bochánky, v ruce je upravíme do patřičného tvaru a naskládáme na plech s pečícím papírem. Jednotlivé dalamánky posypeme sezamovými semínky a v předehřáté troubě je pečeme přibližně 25 minut.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Babiččiny dalamánky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu babiččiny dalamánky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Babiččiny dalamánky

Naši partneři