Bábovka z cukety recept
Bábovka z cukety je vláčná a jemná. Ořechy použijeme ty, které máme rádi. Hotový moučník nakonec pocukrujeme prosátým moučkovým cukrem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 350 g polohrubé mouky
- 450 g cukety
- 3 vejce
- 250 g cukru krupice
- 1,5 dcl rostlinného oleje
- 1 vanilkový cukr
- 100g nastrouhaných ořechů
- 50 g hrozinek
- 1 kypřící prášek
- 1 lžička jedlé sody
Způsob přípravy
Cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míce utřeme žloutky s cukrem, pak přidáme olej, mouku s kypřícím práškem, ořechy, hrozinky, cukr s vanilkovým cukrem a jedlou sodu. Uhněteme hladké těsto.
Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto do formy nalijeme a pečeme ho v předehřáté troubě přibližně 35 minut.
Do těsta zapíchneme špejli a pokud zůstane čistá, vyndáme formu z trouby a bábovku vyklopíme na podnos. Necháme vychladnout a pocukrovaný moučník můžeme nakrájet na porce. Fotografie: Wikimedia.org