recepty

Bajane s cizrnou


Bajane s cizrnou je provensálský pokrm (odtud francouzský název bajane), který vznikl v jednom hrnci smícháním několika odlišných druhů ingrediencí...
(celý recept)

Bajane s cizrnou je provensálský pokrm (odtud francouzský název bajane), který vznikl v jednom hrnci smícháním několika odlišných druhů ingrediencí. 2 čajové lžičky oleje zahřejeme ve velké pánvi a...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1 plechovka naložené cizrny
  • 4 lžičky olivového oleje
  • špetka sušeného česneku
  • 1 balíček mladých špenátových listů
  • 1 hrnek vody
  • 2 hrnky na tenké proužky nakrájené mrkve
  • 1 hrnek nevařené quinoa
  • 5 1/2 lžičky čerstvého nasekaného tymiánu
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • 2 hrnky tence nakrájeného pórku
  • 4 stroužky česneku
  • 2 1/2 hrnku tence nakrájené fenyklové bulvy
  • 1/2 lžičky semen fenyklu
  • 1/2 hrnku bílého vína
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • mletý černý pepř
  • 1/2 lžičky soli

Způsob přípravy

Bajane s cizrnou je provensálský pokrm (odtud francouzský název bajane), který vznikl v jednom hrnci smícháním několika odlišných druhů ingrediencí. 2 čajové lžičky oleje zahřejeme ve velké pánvi a teplota musí být udržována středně vysoká. Přidáme sušený česnek a mícháme asi 1 minutu. Pak přidáme špetičku soli, 1 1/2 čajové lžičky tymiánu, quinoa, 1 hrnek vody a 1 hrnek vývaru. Pánev zakryjeme pokličkou a vše dusíme 15 minut. Pak pánev odstavíme z plotny, quinoa promícháme zlehka vidličkou a necháme stát. Vezmmeme holandskou troubu, nebo jiný litinový hrnec a 1 lžičku oleje v něm zahřejeme na střední až vysokou teplotu.Přidáme utřený česnek a nakrájený pórek. Restujeme 5 minut, pak přidáme semínka fenyklu, mrkev, fenyklovou bulvu a další 1 lžičku oleje. Osmahneme zeleninu dozlatova. Nyní k zelenině přilijeme víno a vše vaříme 3 minuty, kapalina se musí zcela vyvařit. Pak přidáme cizrnu, tymián (2 lžičky) a zbývající 1 hrnek vývaru.Krátce povaříme(asi 1 minutu), odstraníme z plotny a nakonec přidáme citronovou šťávu a podle chuti osolíme. Do misek položíme mladé zelené lístky špenátu, na to dáme vrstvu směsi s quinoa a úplně navrch cizrnovou směs a posypeme špetkou tymiánu. Podle chuti můžeme ozdobit ještě cherry rajčátky, nebo i sušeným ovocem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bajane s cizrnou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bajane cizrnou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bajane s cizrnou

Naši partneři