recepty

Bavorské vdolečky


Bavorské vdolečky můžeme ve finále ozdobit podle vlastní chuti našlehanou smetanou nebo tvarohem ušlehaným s trochou cukru. Jako sváteční snídaně nebo svačina budou všem určitě chutnat...
(celý recept)

Bavorské vdolečky můžeme ve finále ozdobit podle vlastní chuti našlehanou smetanou nebo tvarohem ušlehaným s trochou cukru. Jako sváteční snídaně nebo svačina budou všem určitě chutnat....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 60 g změklého másla
  • olivový olej
  • 60 g cukru krupice
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 citron
  • 25 g droždí
  • 150 ml mléka
  • 2 žloutky
  • rum
  • sůl

Způsob přípravy

Nejprve si z trochy vlažného mléka, špetky mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Necháme ho v teple pěkně vzejít.

V míse ušleháme máslo z cukrem do pěny, postupně přidáme nastrouhanou citronovou kůru, hotový kvásek, lžíci rumu a špetku soli. Dobře promícháme a nakonec pomalu přisypeme mouku, přilijeme zbylé vlažné mléko a uhněteme hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme čistou utěrkou a necháme ho asi hodinu kynout na teplém místě.

Vál posypeme moukou a vykynuté těsto na něm vyválíme na plát silný necelé 2 cm. Obrácenou skleničkou vykrájíme z těsta kolečka, znovu je zakryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout na vále.

V hluboké pánvi zahřejeme olej a jednotlivé vdolečky v něm smažíme. Dbáme na to, aby byla pánev přikryta poklicí a aby vdolky v oleji plavaly. Po 3 minutách poklici sundáme, vdolečky naběračkou obrátíme a dosmažíme je už odkryté do zlatova.

Hotové vdolečky necháme okapat na papírových utěrkách a můžeme je ozdobit a podávat.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bavorské vdolečky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bavorské vdolečky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bavorské vdolečky

Naši partneři