recepty

Bezinkové víno


Patříte-li k milovníkům vína, určitě si nenecháte ujít víno sezónní bezinkové. To si s trochou snahy a jen s minimem potřebných ingrediencí doma vyrobíte sami. Pak si na něm můžete pochutnávat sami nebo s vašimi blízkými, kdykoliv se naskytne příležitost. Případně jej můžete darovat jako hezký dárek. Bezinkové víno potěší chuťové buňky, ale dá se využít i k léčebným účelům. Podporuje imunitu, protože zvyšuje příjem důležitých látek. V tomto případě popíjejte víno pravidelně v malých dávkách. U tohoto receptu si vystačíte i bez vinných kvasinek a demižonu. A to tak, že místo kvasinek použijete obyčejné droždí a místo demižonu s kvasnou zátkou vám postačí láhev, kterou zakryjete celofánem nebo jiným silonem. Postup je potom stejný. Někdo do vína přidává i koření. Zralé bezinky sbírejte v období od konce července do podzimu. Záměrně si pro to vybírejte čistá místa daleko od zaprášených komunikací. Výhodou tohoto receptu je jeho nízká cena, výtečná chuť a léčivé účinky...
(celý recept)

Patříte-li k milovníkům vína, určitě si nenecháte ujít víno sezónní bezinkové. To si s trochou snahy a jen s minimem potřebných ingrediencí doma vyrobíte sami. Pak si na něm můžete pochutnávat sami ne...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí


Ingredience receptu

  • 2l bezinkové šťávy (tu si vytvoříte tak, že ve vodě povařené bezinky dáte do odšťavňovače,
  • 1l vody,
  • 1kg cukru,
  • 1 balení vinných kvasinek,
  • koření, jako je hřebíček, nové koření a pepř (nemusí být)
  • prázdné uzavíratelné sklenice, demižon se zátkou s kvasnou trubičkou (seženete v domácích potřebách).

Způsob přípravy

Dejte vařit litr vody a rozpusťte v ní kilo cukru, nechte vychladnout a smíchejte s bezinkovou šťávou (v tomto procesu můžete přidat i koření, ale nemusíte).

Nalijte směs do demižonu a vysypte do ní kvasnice (dávkujte podle návodu na balení), zamíchejte, demižon zazátkujte zátkou s kvasnou trubičkou a odstavte na tmavé místo asi na 2 měsíce.

Po uplynutí potřebného času zkvašené víno stočte do láhví a dále uchovávejte na chladném a tmavém místě.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Nápoje alko

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bezinkové víno.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezinkové víno .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezinkové víno

Naši partneři