recepty

Bezkonkurenční králík


Tento „bezkonkurenční králík“ je recept se kterým si poradí každý. Je velmi snadný a výsledná omáčka s masem odpadajícím od kostí je prostě senzační...
(celý recept)

Tento „bezkonkurenční králík“ je recept se kterým si poradí každý. Je velmi snadný a výsledná omáčka s masem odpadajícím od kostí je prostě senzační. Králíka naporcujeme a jednotlivé porce lehce ob...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření120 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 1 králík
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • špetka hladké mouky
  • špetka chilli koření
  • 1 velký bobkový list
  • sůl
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 5 středních rajčat

Způsob přípravy

Tento „bezkonkurenční králík“ je recept se kterým si poradí každý. Je velmi snadný a výsledná omáčka s masem odpadajícím od kostí je prostě senzační. Králíka naporcujeme a jednotlivé porce lehce obalíme v mouce. Ve větším kastrole zahřejeme olej a porce králíka na něm zprudka opečeme ze všech stran. Potom do kastrolu přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a vše ještě chvíli opékáme za stálého míchání. Nyní ke králičímu masu přidáme bobkový list, nadrobno nasekaný rozmarýn, špetku chilli koření, pokrájená rajčata a špetku soli. Podlijeme vše vodou a pod pokličkou maso dusíme přibližně hodinu a půl. Podle potřeby můžeme případně ještě podlít vodou. Když je maso měkké, necháme je odkryté ještě krátce vařit, až omáčka zhoustne. Vyjmeme bobkový list a můžeme podávat třeba s houskovými knedlíky, nebo s čerstvým pečivem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bezkonkurenční králík.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezkonkurenční králík .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezkonkurenční králík