recepty

Bezlepkové dalamánky


Bezlepkové dalamánky chutnají úplně stejně jako ty z pšeničné mouky. Navíc jsou plné zdravých semínek. Nejchutnější jsou čerstvě upečené. Je dobré použít na ně dva druhy mouky, například Jizerku a Mantler, nebo pohankovou a rýžovou, každé tedy 200 g. ..
(celý recept)

Bezlepkové dalamánky chutnají úplně stejně jako ty z pšeničné mouky. Navíc jsou plné zdravých semínek. Nejchutnější jsou čerstvě upečené. Je dobré použít na ně dva druhy mouky, například Jizerku a Ma...

Ingredience receptu

  • 400 g bezlepkové mouky
  • 250 ml važné vody
  • 1 lžička soli
  • 1 kostka droždí
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička lněných semínek
  • 1 lžička sezamových semínek
  • špetka cukru

Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse ve vlažné vodě rozpustíme špetku cukru a rozdrobíme do ní čerstvé droždí. Mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě ležet 20 minut.

Pak do mísy přidáme mouku, olej a sůl a uhněteme hladké těsto. Nakonec přidáme kmín a semínka.

Velkou mokrou lžící z těsta vykrajujeme dalamánky a pokládáme je na plech vymazaný olejem. Jejich povrch ještě posypeme semínky a necháme je na plechu asi 20 minut kynout.

Po vykynutí dalamánky pečeme v předehřáté troubě 15 až 25 minut.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Bezlepkové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bezlepkové dalamánky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezlepkové dalamánky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezlepkové dalamánky

Naši partneři