Bezlepkové dalamánky chutnají úplně stejně jako ty z pšeničné mouky. Navíc jsou plné zdravých semínek. Nejchutnější jsou čerstvě upečené. Je dobré použít na ně dva druhy mouky, například Jizerku a Mantler, nebo pohankovou a rýžovou, každé tedy 200 g. (celý recept)
Bezlepkové dalamánky chutnají úplně stejně jako ty z pšeničné mouky. Navíc jsou plné zdravých semínek. Nejchutnější jsou čerstvě upečené. Je dobré použít na ně dva druhy mouky, například Jizerku a Ma...
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse ve vlažné vodě rozpustíme špetku cukru a rozdrobíme do ní čerstvé droždí. Mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě ležet 20 minut.
Pak do mísy přidáme mouku, olej a sůl a uhněteme hladké těsto. Nakonec přidáme kmín a semínka.
Velkou mokrou lžící z těsta vykrajujeme dalamánky a pokládáme je na plech vymazaný olejem. Jejich povrch ještě posypeme semínky a necháme je na plechu asi 20 minut kynout.
Po vykynutí dalamánky pečeme v předehřáté troubě 15 až 25 minut.