recepty

Bezlepkové dalamánky


Bezlepkové dalamánky jsou nejlepší úplně čerstvé. Stejně vám totiž o moc déle nevydrží, protože jsou výborné...
(celý recept)

Bezlepkové dalamánky jsou nejlepší úplně čerstvé. Stejně vám totiž o moc déle nevydrží, protože jsou výborné....

Ingredience receptu

  • 250 ml polotučného mléka
  • 250 g mouky Mantler
  • 100 g pohankové mouky
  • 3 vejce
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 3 g xantanové gumy
  • hrubá sůl
  • kmín

Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V teplém mléce rozmícháme droždí se špetkou cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Ve velké míse smícháme obě mouky, xantanovou gumu,mléko, 2 vejce, olej a vzešlý kvásek. Důkladně uhněteme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přidat mouku, pokud je řídké.

Na bezlepkovou moukou pomoučeném vále z těsta vykrajujeme bochánky a skládáme je na olejem vymazaný plech. Každý bochánek na povrchu nařízneme do tvaru křížku, potřeme vejcem rozšlehaným s lžící vody a posypeme hrubou solí a kmínem.

Bochánky necháme na teplém místě kynout asi půl hodiny. Pak je v předehřáté troubě upečeme dozlatova.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bezlepkové dalamánky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezlepkové dalamánky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezlepkové dalamánky

Naši partneři