recepty

Bezlepkové gnocchi


Bezlepkové gnocchi jsou výborné zapečené se sýrem. Můžete použít jakýkoliv sýr, který máte v oblibě. Zapečené gnocchi voní muškátovým oříškem a máslem. Prostě pochoutka...
(celý recept)

Bezlepkové gnocchi jsou výborné zapečené se sýrem. Můžete použít jakýkoliv sýr, který máte v oblibě. Zapečené gnocchi voní muškátovým oříškem a máslem. Prostě pochoutka....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 75 g bezlepkové mouky Jizerka
  • 75 g bezlepkové krupice
  • 750 g vařených studených brambor
  • 30 g ztuhlého másla
  • 1 vejce
  • rostlinný olej
  • 50 g tvarohu
  • 150 g strouhaného sýra
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • mořská sůl

Způsob přípravy

Brambory prolisujeme do mísy , přidáme k nim mouku a krupici, vejce, muškátový oříšek, tvaroh a polovinu strouhaného sýra. Podle chuti těsto osolíme.

Na vále z těsta vyválíme tenké válečky, nakrájíme je na kousky a z každého kousku vytvarujeme rukou noček. Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou nočky vhazujeme postupně po dávkách. Když vyplavou na hladinu, povaříme je 1 minutu a děrovanou lžící je vyndáme.

Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Zapékací misku vymažeme rostlinným olejem, nasypeme do ní gnocchi a posypeme je zbytkem sýra. Navrch položíme kousky tuhého másla. V předehřáté troubě gnocchi zapékáme 8 až 10 minut, až se sýr roztaví a zezlátne.

K tomuto jídlu se výborně hodí čerstvé zeleninové saláty.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Bezlepkové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bezlepkové gnocchi.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezlepkové gnocchi .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezlepkové gnocchi

Naši partneři