recepty

Bezlepkové sladké žemličky


Bezlepkové sladké žemličky jsou vynikající bezlepkové pečivo, které můžeme podávat třeba k nedělní snídani. Hodí se ale také pro naše hosty ke kávě, čaji nebo skleničce vína...
(celý recept)

Bezlepkové sladké žemličky jsou vynikající bezlepkové pečivo, které můžeme podávat třeba k nedělní snídani. Hodí se ale také pro naše hosty ke kávě, čaji nebo skleničce vína....

Ingredience receptu

  • 130 g másla
  • 120 g rostlinného tuku
  • 300 h hladké pohankové mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 75 g cukru krupice
  • moučkový cukr na posypání
  • rostlinný olej

Způsob přípravy

Na vál nasypeme mouku a cukr, promícháme a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce a přidáme i změklé máslo a rostlinný tuk. Lehce osolíme a ze všeho rukama uhněteme hladké těsto.

Těsto uložíme na hodinu do ledničky. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme plech vymazaný rostlinným olejem. Z odpočinutého těsta vyválíme válec, který nakrájíme na kousky a z každého kousku uválíme malý bochánek.

Jednotlivé bochánky pak naskládáme na plech, trochu je přimáčkneme a pečeme v předehřáté troubě 10 až 15 minut. Ještě teplé pečivo pocukrujeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Bezlepkové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

recepty
Další recepty na Bezlepkové sladké žemličky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezlepkové sladké žemličky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezlepkové sladké žemličky

Naši partneři