Bezlepkový chleba recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření130 minPočet porcí6 porcí

Recept na bezlepkový chleba se slunečnicovými semínky je velmi snadný. Díky vařeným bramborám má trochu netradiční, ale zajímavou chuť a je krásně vláčný. Kromě slunečnicových semen můžeme použít i semínka jiná, například lněná.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g bezlepkové mouky Mantler
  • 200 g vařených brambor
  • 450 ml vlažné vody
  • 40 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce soli
  • 40 g slunečnicových semen
  • 2 lžíce rostlinného oleje


Způsob přípravy

Do 150 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Formu na chleba vymažeme rostlinným olejem. Brambory, uvařené nejlépe den předem, oloupeme a prolisujeme. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

V míse smícháme brambory s moukou, zbytkem vody, solí a kváskem a uhněteme hladké těsto. Vytvarujeme z těsta šišku a vložíme ji do vymazané chlebové formy. Na teplém místě pak těsto necháme přikryté čistou utěrkou kynout asi 3/4 hodiny. Vykynuté těsto ve formě vložíme do přehehřáté trouby a pečeme ho přibližně 60 minut.

Upečený chleba vyklopíme z formy a necháme vychladnout.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bezlepkový chleba recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bezlepkový chleba.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezlepkový chleba .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezlepkový chleba

Kde najít informace



×