recepty

Bezlepkový chleba


Recept na bezlepkový chleba se slunečnicovými semínky je velmi snadný. Díky vařeným bramborám má trochu netradiční, ale zajímavou chuť a je krásně vláčný. Kromě slunečnicových semen můžeme použít i semínka jiná, například lněná...
(celý recept)

Recept na bezlepkový chleba se slunečnicovými semínky je velmi snadný. Díky vařeným bramborám má trochu netradiční, ale zajímavou chuť a je krásně vláčný. Kromě slunečnicových semen můžeme použít i s...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření130 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 500 g bezlepkové mouky Mantler
  • 200 g vařených brambor
  • 450 ml vlažné vody
  • 40 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce soli
  • 40 g slunečnicových semen
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Způsob přípravy

Do 150 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Formu na chleba vymažeme rostlinným olejem. Brambory, uvařené nejlépe den předem, oloupeme a prolisujeme. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

V míse smícháme brambory s moukou, zbytkem vody, solí a kváskem a uhněteme hladké těsto. Vytvarujeme z těsta šišku a vložíme ji do vymazané chlebové formy. Na teplém místě pak těsto necháme přikryté čistou utěrkou kynout asi 3/4 hodiny. Vykynuté těsto ve formě vložíme do přehehřáté trouby a pečeme ho přibližně 60 minut.

Upečený chleba vyklopíme z formy a necháme vychladnout.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Bezlepkové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bezlepkový chleba.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezlepkový chleba .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezlepkový chleba

Naši partneři