Bezlepkový kefírový koláč recept
Bezlepkový kefírový koláč můžeme ve finále polít čokoládovou polevou a ozdobit šlehačkou. Když přidáme ještě polovinu kompotové meruňky nebo kousek ananasu, dostaneme opravdu skvělý moučník, a to nejen napohled.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 0,5 l kefíru
- 200 g mouky Mantler
- 150 g hladké kukuřičné mouky
- 1 prášek do pečiva bez lepku
- 4 vejce
- 280 g cukru
- 1 dcl rostlinného oleje
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme olej, obě mouky rozmíchané s kypřícím práškem a nakonec kefír. Ušleháme hladké těsto.
Formu na koláč vymažeme olejem a těsto do ní opatrně nalijeme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 až 40 minut.
Doprostřed koláče zapíchneme špejli a pokud ji vytáhneme čistou, je koláč upečený a můžeme ho nechat vychladnout. Po vychladnutí můžeme podle vlastní chuti a fantazie moučník ozdobit.