recepty

Bezlepkový koláč s jablky


Bezlepkový koláč s jablky je dezert vhodný ke kávě a k čaji. Voní skořicí, je lahodný a křehký. Bude vám chutnat...
(celý recept)

Bezlepkový koláč s jablky je dezert vhodný ke kávě a k čaji. Voní skořicí, je lahodný a křehký. Bude vám chutnat....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí


Ingredience receptu

  • 100 g bílého cukru
  • 4 jablka
  • 300 g bezlepkové mouky (např. Jizerka)
  • 60 g strouhaných vlašských ořechů
  • 100 g čirokové mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 citron
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • hnědý třtinový cukr
  • 500 ml vody

Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Formu na koláč vymažeme olejem a vysypeme trochou mouky. V míse smícháme obě mouky s nastrouhanými ořechy, bílým cukrem a práškem do pečiva. Pak postupně přidáváme olej a 3 lžíce citronové šťávy. Nakonec přidáme tolik vody, aby vzniklo vláčné nehusté těsto.

Hotové ušlehané těsto rozetřeme do připravené koláčové formy. Jablka oloupeme a nakrájíme je na půlměsíčky. Ty pak obalíme ve směsi skořice s trochou třtinového cukru a rozložíme je v jedné vrstvě na těsto.

Formu s koláčem vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 25 minut.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Bezlepkové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bezlepkový koláč s jablky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezlepkový koláč jablky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezlepkový koláč s jablky

Naši partneři