Bezlepkový koláč s jablky recept
Bezlepkový koláč s jablky je dezert vhodný ke kávě a k čaji. Voní skořicí, je lahodný a křehký. Bude vám chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g bílého cukru
- 4 jablka
- 300 g bezlepkové mouky (např. Jizerka)
- 60 g strouhaných vlašských ořechů
- 100 g čirokové mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 citron
- 1 lžička skořice
- 4 lžíce rostlinného oleje
- hnědý třtinový cukr
- 500 ml vody
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Formu na koláč vymažeme olejem a vysypeme trochou mouky. V míse smícháme obě mouky s nastrouhanými ořechy, bílým cukrem a práškem do pečiva. Pak postupně přidáváme olej a 3 lžíce citronové šťávy. Nakonec přidáme tolik vody, aby vzniklo vláčné nehusté těsto.
Hotové ušlehané těsto rozetřeme do připravené koláčové formy. Jablka oloupeme a nakrájíme je na půlměsíčky. Ty pak obalíme ve směsi skořice s trochou třtinového cukru a rozložíme je v jedné vrstvě na těsto.
Formu s koláčem vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 25 minut.