recepty

Bezlepkový mazanec


Bezlepkový mazanec chutná stejně dobře z bezlepkové mouky jako ten z mouky pšeničné. Podle stejného receptu můžeme místo mazance upéct i vánočku na vánoční stůl...
(celý recept)

Bezlepkový mazanec chutná stejně dobře z bezlepkové mouky jako ten z mouky pšeničné. Podle stejného receptu můžeme místo mazance upéct i vánočku na vánoční stůl....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření80 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 50 g mandlí
  • 50 g rozinek
  • 1 vejce
  • 150 ml vlažného polotučného mléka
  • 70 g cukru krupice
  • 50 g změklého másla
  • 230 g bezlepkové mouky (Mantler)
  • strouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
  • sušené droždí
  • moučkový cukr na zdobení

Způsob přípravy

Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme je a nahrubo nasekáme. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do menší misky nalijeme vlažné mléko, přidáme asi polovinu sáčku sušeného droždí, špetku cukru, lžíci mouky a misku přikryjeme čistou utěrkou. Na teplém místě ji pak necháme stát asi 20 minut, až vzejde kvásek.

Do větší mísy masypeme mouku, přidáme kvásek, rozinky, vejce, zbytek cukru, změklé máslo a nstrouhanou citronovou kůru a ze všeho důkladně uhněteme hladké těsto. Z těsta na pomoučeném vále vytvarujeme bochánek a necháme ho ještě dalších 20 minut kynout.

Vykynutý bochánek položíme na vymazaný plech a posypeme ho nasekanými mandlemi, které lehce k těstu přitiskneme. V předehřáté troubě pak bochánek pečeme asi 50 minut. Hotový moučník nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Bezlepkové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bezlepkový mazanec.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezlepkový mazanec .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezlepkový mazanec

Naši partneři