Bezlepkový piškot recept
Bezlepkový piškot je universální recept, který můžete použít třeba při pečení velikonočního beránka nebo s dobrou náplní a polevou na bezlepkový dort. A nebo ho můžete jen nakrájet na řezy a podávat ke kávě a čaji.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 180 g bezlepkové mouky
- 180 g cukru krupice
- 1,5 lžičky kypřícího prášku
- 6 vajec
- 6 lžic vlažné vody
- 1 lžíce másla
Způsob přípravy
Vejce ušleháme s cukrem a vodou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně za stálého šlehání ji přidáváme do těsta.
Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na piškot vymažeme máslem a vysypeme bezlepkovou moukou.
Hotové těsto nalijeme do formy a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Zapíchnutím špejle doprostřed piškotu zjistíme, zda je upečený. V tom případě bychom měli špejli vytáhnout čistou.
Piškot necháme vychladnout a můžeme ho nakrájet. Každou porci také můžeme ozdobit šlehačkou a kouskem kompotového ovoce.