Biftek s vejci recept
Biftek s vejci podávejte s opečenými brambory nebo s hranolky. Vhodnou přílohou budou i sezónní zeleninové saláty.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 hovězí plátky ze svíčkové
- 4 vejce
- 2 lžíce tuhého másla
- olivový olej
- zelená petrželová nať
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem z obou stran. Pak je položíme na rošt do předehřáté trouby a opečeme dozlatova. Mezitím si na pánvi rozpustíme jednu lžíci másla, rozklepneme do něj vejce, trochu je osolíme a necháme ztuhnout.
Na každý biftek položíme plátek tuhého másla, 1 opečené vejce a nasekanou zelenou petržel. S vhodnou přílohou hned podáváme.l