Bílá houbová omáčka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Bílá houbová omáčka se nejlépe hodí k vařenému hovězímu masu. A houskové knedlíky k tomu. Lahůdka .
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g žampionů
  • 1 malá cibule
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 90 d másla
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 citron
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 2 až 3 lžíce hladké mouky


Způsob přípravy

Houby důkladně očistíme a nakrájíme na plátky. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme houby a také je krátce za stálého míchání orestujeme.

Nyní do kastrolu přidáme 300 ml mléka, podle chuti špetku soli, pepře a vše přivedeme k varu. Vaříme dvacet minut, pak do omáčky přidáme mouku rozšlehanou ve zbytku mléka a znovu povaříme až omáčka zhoustne.

Nakonec ji zjemníme přidáním zakysané smetany a můžeme ještě dochutit citronovou šťávou,, pepřem nebo solí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bílá houbová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bílá houbová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bílá houbová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bílá houbová omáčka

Kde najít informace



×