Bílá houbová omáčka recept
Bílá houbová omáčka se smetanou je jemná a lahodná. Přílohou mohou být hranolky a čerstvá zelenina s plátkem kuřecího nebo hovězího masa.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g žampionů
- 600 ml vývaru
- 1 cibule
- 1 petržel
- 100 ml smetany
- mletý kmín
- ocet
- sůl
- olivový olej
- hladká mouka
Způsob přípravy
V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli a petržel. Přilijeme vývar, osolíme a uvaříme zeleninu do měkka. Vařenou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem.
Nyní přidáme nakrájené houby, ocet, kmín a znovu přivedeme k varu. Vaříme a když houby změknou, zahustíme omáčku trochou mouky rozmíchané ve vodě.
Krátce povaříme a odstavíme omáčku z plotny. Vmícháme smetanu a podle chuti přidáme ocet, nebo sůl.