recepty

Bochánky


Tyto kynuté bochánky můžeme upéci kdykoli, třeba na vánoce nebo na velikonoce a vždy, když dostaneme chuť na něco dobrého. S kávou, kakaem nebo s čajem s nimi vykouzlíme sváteční snídani nebo svačinu...
(celý recept)

Tyto kynuté bochánky můžeme upéci kdykoli, třeba na vánoce nebo na velikonoce a vždy, když dostaneme chuť na něco dobrého. S kávou, kakaem nebo s čajem s nimi vykouzlíme sváteční snídani nebo svačinu....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí10 porcí


Ingredience receptu

  • 4 1/4 hrnku hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 2 balíčky droždí
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 1 lžička soli

Způsob přípravy

Tyto kynuté bochánky můžeme upéci kdykoli, třeba na vánoce nebo na velikonoce a vždy, když dostaneme chuť na něco dobrého. S kávou, kakaem nebo s čajem s nimi vykouzlíme sváteční snídani nebo svačinu. Droždí zalijeme teplou vodou a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme vejce, sůl, cukr a máslo a nakonec přidáme mouku a vzešlý kvásek. Důkladně uhněteme těsto a pak ho uložíme do chladna na 2 hodiny. Pak těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 24 kusů, z kterých uválíme malé koule. Ty pak naklademe na vymazaný plech a necháme v teple kynout asi 1 hodinu, až se jejich objem zdvojnásobí. Potom bochánky v troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme asi 18 minut dozlatova. Po upečení vyndáme plech z trouby a pečivo necháme vychladnout.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bochánky.
Hledat podobné recepty na internetu jako Bochánky

Naši partneři