recepty

Boloňská omáčka


Boloňská omáčka se podává s jakýmkoliv druhem těstovin. Nejlepší je, když hotové těstoviny přelité boloňskou omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem...
(celý recept)

Boloňská omáčka se podává s jakýmkoliv druhem těstovin. Nejlepší je, když hotové těstoviny přelité boloňskou omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem. Mrkev, celer, cibuli a česnek pokrájíme na drob...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 500 g mletého masa
  • 0,5 l červeného vína
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky bazalky
  • 1 lžička tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • 1/4 celeru
  • 1 velká cibule
  • mletý černý pepř
  • 0,2 l mléka
  • sůl
  • 2 lžičky oregana
  • 1 mrkev
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička šalvěje
  • 1 plechovka loupaných naložených rajčat
  • dle potřeby voda

Způsob přípravy

Boloňská omáčka se podává s jakýmkoliv druhem těstovin. Nejlepší je, když hotové těstoviny přelité boloňskou omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem. Mrkev, celer, cibuli a česnek pokrájíme na drobné kousky. Do vysoké pánve s rozpáleným olejem vše vysypeme a osmahneme, dokud cibule nezesklovatí. Potom přidáme mleté maso a krátce osmahneme, až maso zhnědne. pak přilijeme mléko a vaříme za občasného míchání (celkem asi 2,5 hodiny) při nízké teplotě. Když se mléko vyvaří, přilijeme víno a pokračujeme ve vaření. Když se vyvaří i víno, přidáme rajčata a dále vaříme. Nakonec do omáčky přidáme všechno koření, v případě potřeby trochu podlijeme vodou a vaříme ještě asi půl hodiny.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Boloňská omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu boloňská omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Boloňská omáčka

Naši partneři