Boloňské špagety s mletým masem recept
Boloňské špagety s mletým masem jsou těstoviny, které zachutnají nám i našim dětem. Voní bylinkami a výhodou je i to, že jejich příprava nezabere příliš času.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g špaget
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 konzerva naložených rajčat
- sůl
- mletý černý pepř
- 3 stroužky česneku
- špetka sušeného tymiánu
- špetka oregana
- rostlinný olej
- 1 mrkev
- 1 cibule
- ½ malého celeru
- 1,5 dcl červeného vína
Způsob přípravy
Boloňské špagety s mletým masem jsou těstoviny, které zachutnají nám i našim dětem. Voní bylinkami a výhodou je i to, že jejich příprava nezabere příliš času. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nasekanou cibulku. Po chvíli k cibuli přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a stejně tak nastrouhaný celer. Vše opět krátce osmahneme. Nyní do pánve přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opečeme ze všech stran.
Do pánve přilijeme víno, přidáme pokrájená naložená rajčata, vše promícháme, osolíme a opepříme. Zvolna maso dusíme asi tak 40 minut. Nakonec řidáme zbývající bylinky a už jen krátce povaříme. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a podáváme s hustou masovou omáčkou.