Borůvkový cheescake recept
Recept na lahodný raw cheescake, kde korpus tvoří směs vlašských ořechů a rozinek. Samotný krém je veganský a vyniká chutí kešu ořechů a jemného kokosu. Mlsejte zdravě!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g vlašských ořechů,
- 50 g rozinek,
- špetka soli,
- 250 ml kokosového oleje,
- 110 g kešu ořechů,
- 80 ml citronové šťávy,
- 120 ml agávového sirupu,
- 60 ml vody,
- lžička citronové kůry,
- 1 lžička vanilkového extraktu,
- 1 lžíce lecitinového prášku,
- 400 g borůvek
Způsob přípravy
Kešu ořechy namočte 2 hodiny před přípravou dezertu do vody.
Vlašské ořechy s rozinkami a špetkou soli vložte do mixéru a krátce pomixujte. Směs musí držet pohromadě když ji stlačíte mezi prsty. Nesmíte ale mixovat příliš dlouho, aby ořechy nepustily mnoho oleje. Připravte si dortovou formu a vyložte ji pečícím papírem. Směs na korpus rovnoměrně roztlačte do všech stran.
Na výrobu krému použijeme rozehřátý kokosový olej, kešu ořechy, citronovou š´távu, agávový sirup, citronovou kůru, vanilkový extrakt. Vše rozmixujeme, poté přidáme lecitin a znovu mixujeme dohladka.
Na korpus rozmažte krém a posypte borůvkami. Dort zakryjte a dejte vychladit min. na 2 hodiny do lednice, nebo než úplně ztuhne.