Borůvkový cheescake recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí10 porcí

Recept na lahodný raw cheescake, kde korpus tvoří směs vlašských ořechů a rozinek. Samotný krém je veganský a vyniká chutí kešu ořechů a jemného kokosu. Mlsejte zdravě!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g vlašských ořechů,
  • 50 g rozinek,
  • špetka soli,
  • 250 ml kokosového oleje,
  • 110 g kešu ořechů,
  • 80 ml citronové šťávy,
  • 120 ml agávového sirupu,
  • 60 ml vody,
  • lžička citronové kůry,
  • 1 lžička vanilkového extraktu,
  • 1 lžíce lecitinového prášku,
  • 400 g borůvek


Způsob přípravy

Kešu ořechy namočte 2 hodiny před přípravou dezertu do vody.

Vlašské ořechy s rozinkami a špetkou soli vložte do mixéru a krátce pomixujte. Směs musí držet pohromadě když ji stlačíte mezi prsty. Nesmíte ale mixovat příliš dlouho, aby ořechy nepustily mnoho oleje. Připravte si dortovou formu a vyložte ji pečícím papírem. Směs na korpus rovnoměrně roztlačte do všech stran.

Na výrobu krému použijeme rozehřátý kokosový olej, kešu ořechy, citronovou š´távu, agávový sirup, citronovou kůru, vanilkový extrakt. Vše rozmixujeme, poté přidáme lecitin a znovu mixujeme dohladka.

Na korpus rozmažte krém a posypte borůvkami. Dort zakryjte a dejte vychladit min. na 2 hodiny do lednice, nebo než úplně ztuhne.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Borůvkový cheescake recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Borůvkový cheescake.
Nebo hledejte podobné podle části názvu borůvkový cheescake .
Hledat podobné recepty na internetu jako Borůvkový cheescake

Kde najít informace



×