Sdílet:

Bramboračka recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí5 porcí

Bramboračka je jednou z notoricky známých a oblíbených polévek. S čerstvým chlebem je to výborná večeře.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 brambory
  • 1 celer
  • snítka čerstvé zelené petržele
  • sušená majoránka
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 petržel
  • 3 lžíce sušených nebo čerstvých hub


Způsob přípravy

Bramboračka je jednou z notoricky známých a oblíbených polévek. S čerstvým chlebem je to výborná večeře. Hodí se i do vegetariánské kuchyně. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), brambory a houby očistíme a nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání osmahneme dozlatova. Pak cibulovou jíšku zalijeme 1,5 l vody, dobře rozmícháme a přivedeme k varu.

Nyní přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a houby. Pokud použijeme sušené houby, předem je asi na hodinu namočíme. Vše vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec polévku dochutíme rozetřeným česnekem, osolíme, přisypeme majoránku a nakrájenou zelenou petrželku. Jen malou chvíli povaříme a odstavíme z plotny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramboračka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramboračka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramboračka

Kde najít informace



×