Bramborák plněný kuřecím masem a cheddarem. recept
Bramborák plněný kuřecím masem je náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to.
Jako přílohu můžeme zvolit zeleninový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- brambory
- kuřecí prsa
- sůl
- černý pepř – mletý
- kmín - drcený
- kari bylinka
- řepkový olej
- pažitka
- petrželka
- čerstvá majoránka
- český česnek
- vajíčka
- cheddar - plátky
- žitná celozrnná hladká mouka
Způsob přípravy
Brambory si oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Dáme do elektrického kráječe a nahrubo nastrouháme.
Přendáme do mísy a okořeníme. Přidáme nastříhané bylinky a vyklepneme vajíčka. Prolisujeme stroužky česneku. Vše zamícháme. Přisypeme přiměřeně mouky a zapracujeme. Na prkénku si naklepeme kuřecí maso a zlehka ho osolíme.
Do hlubší pánve nalijeme olej. Rozehřejeme ho a nandáme naběračku bramborového těsta. Chvíli osmažíme. Poté položíme nahoru plátek masa. Můžeme dát ještě plátek cheddaru. Na maso rozprostřeme další naběračku bramborového těsta. Upěchujeme a pokračujeme ve smažení.
Až bude spodní část bramboráku pěkně osmažená, bramborák opatrně obrátíme. Smažíme. Dobrou chuť.