Bramborová polévka Bramboračka recept
Bramborová polévka je klasická česká polévka, která nesmí chybět v nabídce žádné pořádné kuchařky nebo kuchaře.
Připravíme si sušené houby.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,5l vody
- 2 brambory
- 1/2 celeru
- 3 stroužky česneku
- mrkev
- petržel
- hrst sušených hub
- 2-3 lžíce hrubé mouky
- 25g másla
- majoránka
- sůl
Způsob přípravy
Bramborová polévka je klasická česká polévka, která nesmí chybět v nabídce žádné pořádné kuchařky nebo kuchaře. Připravíme si sušené houby. Namočíme je na 10 minut ve vodě. V hrnci si připravíme jíšku. Smícháme mouku s máslem. Zlehka osmahneme a zalijeme 1,5 litrem vody. Obsah hrnce uvedeme do varu. Přidáme houby a vaříme cca 10 minut.
Přidáme na kostičky nakrájené brambory a nastrouhanou zeleninu. Přidáme také rozmačkaný česnek a osolíme dle chuti. Polévku vaříme dalších minimálně 10 minut dokud nebudou brambory naměko. Nakonec přidáme majoránku. Polévku podáváme teplou. Dobrou chuť!